meraklıgelistirici Zeptopat Katılım 9 Nisan 2022 Mesajlar 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Nisan 2022 #1 Merhabalar, Python'da terminal benzeri bir şey yapmaya çalışıyorum. clear ile cls kodlarını aynı işlem için kullanmak istiyorum. kodum: Python:Panoya kopyala #!/usr/bin/python import os print("meraba\n") ######################################################## while True: islm = input(">_") if islm == "yardim": print("""test """) elif (islm == "clear") (islm == "cls"): os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') elif islm == "cikis": break ama böyle olunca TypeError: 'bool' object is not callable hatası alıyorum. Dosya Ekleri Ekran görüntüsü 2022-04-09 234954.png 8,3 KB · Görüntüleme: 46
Merhabalar, Python'da terminal benzeri bir şey yapmaya çalışıyorum. clear ile cls kodlarını aynı işlem için kullanmak istiyorum. kodum: Python:Panoya kopyala #!/usr/bin/python import os print("meraba\n") ######################################################## while True: islm = input(">_") if islm == "yardim": print("""test """) elif (islm == "clear") (islm == "cls"): os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') elif islm == "cikis": break ama böyle olunca TypeError: 'bool' object is not callable hatası alıyorum.
Çözüm Str0ck3d 10 Nisan 2022 [CODE lang="python" title="Kod"]import os print("Merhaba\n") while True: isim = input(">_") if(isim == "yardim"): print("""test""") elif(isim == "clear") or (isim == "cls"): os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') elif(isim == "cikis"): break [/CODE]
[CODE lang="python" title="Kod"]import os print("Merhaba\n") while True: isim = input(">_") if(isim == "yardim"): print("""test""") elif(isim == "clear") or (isim == "cls"): os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') elif(isim == "cikis"): break [/CODE]
RMC Team Hectopat Katılım 14 Ağustos 2021 Mesajlar 1.301 Makaleler 1 Çözümler 5 Daha fazla Sistem Özellikleri İşlemci: Intel Core i5 - 760 Ekran Kartı: RX 550 4GB Anakart: ASUS P7P55D-E LX RAM: Patriot VIPER 1600MHz CL9 (8 + 8) 16GB SSD: Sandisk SSD Plus 240GB HDD1: WD Black 1 TB 7200 RPM (WD1003FZEX) HDD2: Seagate 80GB 7200RPM (ST380819AS) Kasa: Dark Racer Mavi LED Güç Kaynağı: High Power AE-A600-v4 600W Mouse: Corsair Katar Pro Kablolu Klavye: Gamenote KB487L MousePad: Xrades 40x30 Kulaklık: Hadron HS312 İşletim Sistemi: Windows 10 64-Bit PRO Cinsiyet Erkek 10 Nisan 2022 #2 Elif (islm == "clear") (islm == "cls"): Yerine Elif islm == "clear" or islm == "cls": Yazın. Artı 2 Eksi
Rosalind Centipat Katılım 22 Şubat 2022 Mesajlar 848 Çözümler 49 Daha fazla Cinsiyet Kadın 10 Nisan 2022 #3 Koşullar arasına or ifadesini eklemelisin. Artı 1 Eksi
Str0ck3d Hectopat Katılım 9 Ekim 2021 Mesajlar 153 Çözümler 6 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Nisan 2022 #4 [CODE lang="python" title="Kod"]import os print("Merhaba\n") while True: isim = input(">_") if(isim == "yardim"): print("""test""") elif(isim == "clear") or (isim == "cls"): os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') elif(isim == "cikis"): break [/CODE] Artı 2 Eksi Çözüm
[CODE lang="python" title="Kod"]import os print("Merhaba\n") while True: isim = input(">_") if(isim == "yardim"): print("""test""") elif(isim == "clear") or (isim == "cls"): os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') elif(isim == "cikis"): break [/CODE]