Python'da kodu çalıştırınca terminalde karakter gözükmüyor

• Konuyu başlatan 469826
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.048

469826

Hectopat
Makaleler
16
Henüz yeni başladım ve çok az şey biliyorum o yüzden yanlış ifadeler falan kullanırsam affola, sıkıntım şu.
String ve ındex'i öğrenmeye çalışırken aşağıdaki gibi kodu yazdım, çalıştırdım ama normalde p harfi çıkması gerekirken şu tarz garip bir sembol çıktı.
Uygulama ayarlarından olabilir mi acaba? Visual Studio Code kullanıyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntıs2ı.PNG

Python:
string = "abcde"
print(string[0])
Çıktı: a

Böyle kullanın. Python'da terminale bir şey yazdırmak için print fonksiyonunu kullanmanız lazım. Ayrıca string değişkeni içerisinde p harfi olmadığı için p harfi yazdıramazsınız.

Ek bilgi: Eğer projenizi ilerlermek isterseniz Python'daki split metodunu inceleyebilirsiniz.

Ek bilgi 2: Daha temiz sonuçlar almak isterseniz Visual Studio 2019-2022 kullanabilirsiniz. Bu, konsolun açılmasını sağlayacaktır. Öğrenmek açısından daha kolay olur.

technopat.jpg

Son düzenleme:
Python:
string = "abcde"
print(string[0])
Çıktı: a

Böyle kullanın. Python'da terminale bir şey yazdırmak için print fonksiyonunu kullanmanız lazım. Ayrıca string değişkeni içerisinde p harfi olmadığı için p harfi yazdıramazsınız.

Ek bilgi: Eğer projenizi ilerlermek isterseniz Python'daki split metodunu inceleyebilirsiniz.

Ek bilgi 2: Daha temiz sonuçlar almak isterseniz Visual Studio 2019-2022 kullanabilirsiniz. Bu, konsolun açılmasını sağlayacaktır. Öğrenmek açısından daha kolay olur.

Eki Görüntüle 1539356
En başta denerken abcde yerine Pyhton yazıyordu sonrasında abcde olarak değiştirdim ama aklım orada kaldı yanlış yazmışım kusura bakmayaın. Ayrıca yardımınız için teşekkürler.

Eki Görüntüle 1539356

Ek olarak eğer sadece Python kullanacaksanız Python için hazırlanmış IDE olan PyCharm'ı kullanabilirsiniz. (JetBrains yapıyor bu işi be) Kendisi Python'daki çoğu Debug'lara duyarlı.

Ek olarak eğer sadece Python kullanacaksanız Python için hazırlanmış IDE olan PyCharm'ı kullanabilirsiniz. (JetBrains yapıyor bu işi be) Kendisi Python'daki çoğu Debug'lara duyarlı.
En başta onu kullanıyordum, ama paralı sanırım 1 aylık deneme sürümü vermişti en başta başladığım zaman. Sonrasında çalışmaya fırsatım olmadığından hiç girmemiştim ve şimdi bir ay geçtiği için para istiyor.

En başta onu kullanıyordum, ama paralı sanırım 1 aylık deneme sürümü vermişti en başta başladığım zaman. Sonrasında çalışmaya fırsatım olmadığından hiç girmemiştim ve şimdi bir ay geçtiği için para istiyor.

Community Edition sürümü ücretsiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı