Python'da yapay zeka ile görüntü üretmek

dareyn

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar kolay gelsin, Python kullanrak bir program yazmya çalışıyorum. Bu program bir alandaki terimlere odaklı olacak örneğin mimarlık; mimarlıkla ilgili olan terimlerden oluşan bir prompt vereceğim ve bana bunu çizmesini isteyeceğim. Mesela: Üç katlı, kırma çatılı, girişi ön cephede olan, betonarme malzemeli bir ev.
Bunu nasıl yapabilirim? Bu soruyu sorarken kodları nasıl yazarım diye sormuyorum tabii, API kullanarak GPT tabanlı bir şekilde bunu yapmaya çalıştım ama çizmiş olduğu şeyler tatmin edici ve promptla uyumlu değildi. Ve sanki pastel bir boyayla fazlaca bozulma ile çiziyor. Bunu nasıl daha verimli bir şekilde yapabilirim? Bir projede kullanılacak ve teknik anlamda güçlü olması gerekiyor.

Resmi kendi bilgisayarınızda siz mi üreteceksiniz yoksa bir api mı kullanacaksınız? İstediğiniz gibi görsel olarak ev, blueprint, şablon hatta yazı üreten yapay zekların kusursuz olmasını bekleyemezsiz. Bu şans işi. Chatgptde nasıl işliyor bilmiyorum ama local yani kendi bilgisayarınızda çalıştırdığınız yapay zekalarda görselin prompta ne kadar uyacağı, prompttaki her kelimenin görseli ne kadar etkileyeceği gibi şeyleri ayarlamanız mümkün. Ayrıyetten chatgptnin kullandığı resim üretme modeli her (çoğu) şeyin resmini üretebilir yani daha genel. Siz kendi makinanızda hangi yapay zeka modeli kullanacağınız seçebilirsiniz bu şekilde örneğin mimarlık alanında eğitilmiş bir model size bir araba üretemez ama mimarlık konularında yazdığınız promptu daha iyi anlar. Dediğim gibi kusursuz birşey bekleyenezsiniz. Bu durumda en mantıklısı fazlaca görsel üretip. İçinize sinen görselden esinlenerek beğenmediğiniz kısımları kendiniz düzeltip çizmeniz.

Resmi kendi bilgisayarınızda siz mi üreteceksiniz yoksa bir api mı kullanacaksınız? İstediğiniz gibi görsel olarak ev, blueprint, şablon hatta yazı üreten yapay zekların kusursuz olmasını bekleyemezsiz. Bu şans işi. Chatgptde nasıl işliyor bilmiyorum ama local yani kendi bilgisayarınızda çalıştırdığınız yapay zekalarda görselin prompta ne kadar uyacağı, prompttaki her kelimenin görseli ne kadar etkileyeceği gibi şeyleri ayarlamanız mümkün. Ayrıyetten chatgptnin kullandığı resim üretme modeli her (çoğu) şeyin resmini üretebilir yani daha genel. Siz kendi makinanızda hangi yapay zeka modeli kullanacağınız seçebilirsiniz bu şekilde örneğin mimarlık alanında eğitilmiş bir model size bir araba üretemez ama mimarlık konularında yazdığınız promptu daha iyi anlar. Dediğim gibi kusursuz birşey bekleyenezsiniz. Bu durumda en mantıklısı fazlaca görsel üretip. İçinize sinen görselden esinlenerek beğenmediğiniz kısımları kendiniz düzeltip çizmeniz.
Bu akademik bir projenin önemli bir kısmı, mimari bazı modellemeleri yapay zekadamn çizmesini istiyorum ama kullanılabilecek düzeyde bir çıktı alamıyorum. Projede yapılacak iş olarak şuraya yöneldik; biz bir model eğitelim bu modeli spesifik bir alanda çalışabilecek şekilde eğitelim mimari bazı modelleri öğreterek bu modellerde daha usta çizimler yapmasın sağlamak gibi.

Görsel üretme modelleriyle gerçek hayata geçirilebilecek proje görselleri elde etme olasılığınız çok ama çok düşük. Mimarlık hakkında çok bir bilgim yok ama (varsa) kullandığınız tasarım uygulamalarına aktarabileceğiniz bir çıktı almak istiyorsunuz gibi anladım. Fakat sorun şu ki görsel üreten yapay zeka modelleri projenin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğini anlaması mümkün değildir. Bunun sebebi görüntüyü difüze ederek oluşturmaları. Size görsel üreten değil, bazı parametreleri önceden ayarladığınız ve bunlara uygun çizimi 3d olarak yapan bir yapay zeka lazım. Bu tabi imkansız değil ama bildiğim kadarıyla hazırı yok. Eğer 0 dan yazmak isterseniz kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı