Çözüldü Python'da yazdığım program

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alpersamur3

Hectopat
Merhaba. Python kullanarak bir bilgi yarışması oyunu yazdım deneyebilir misiniz?

Linkler, güvenlik amaçlı kaldırılmıştır. // Moderasyon Ekibi

İlgili dosya analiz edildi, temiz. Herhangi bir sıkıntı bulunamamıştır. Yine de EXE dosyası kaldırılıp konu başına kaynak kodlar eklenmiştir. // Moderasyon Ekibi. 22.32

@Vavien.
@Kerem00

Kodlar RAR;
Kodlar ZIP;

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Os modülünü bir iki kere import etmek yerine en üstte ekleyebilirsiniz. Bir ya da iki satır da olsa kısa kod daha güzeldir bence.
Sys modülü ile "sys.exit()" kullanılabilir. Tercih meselesi.
İki adet "if" kullandığınız yerlerde zaten "if" başına %50 olasılık olacağı için "else" kullanabilirsiniz. Güzel gözüksün diye. Yine o kadar önemli değil.
E-posta doğru mu kontrolünü:
Python:
eposta = input("E-postanızı girin: ")
if "@" in eposta and eposta.endswith(".com"):
    ...
else:
    print("E-Posta hatalı, çıkış yapılıyor.")
    time.sleep(5)
    exit()
şeklinde yapabilirsiniz, hatalı olabilirim. Daha güzel yapabilecek yer bulursam güncellerim.
Belirteyim ki Python'da pek iyi değilim. Sadece öneri sundum, önerilerimin hepsi yanlış da olabilir. Elinize sağlık, hoş olmuş.
AV yok sorunsuz indirdim de... Yaş, mail gibi sorular sence de basit bir uygulama için gereksiz değil mi?
Program o kadar çok bekletiyor ki ekranlarda... Mailin geçerli olup olmaması neden kontrol ediliyor ayrıca ?
"açtagörim" dosyaların güzelmiş bu arada, bilgileri olduğu gibi ortada metin kayıtlı olduğu için.

AV yok sorunsuz indirdim de... Yaş, mail gibi sorular sence de basit bir uygulama için gereksiz değil mi?
Program o kadar çok bekletiyor ki ekranlarda... Mailin geçerli olup olmaması neden kontrol ediliyor ayrıca ?
Sadece içinde "@" var mı diye kontrol ediyor. Birde uzunluk o kadar.

Deneyip yorumunuzu yazar mısınız? Veya bir açığı varsa yazabilir misiniz?
Uygulamayı EXE yapmasaydın iyiydi. Hem kaynak kodunu inceleyip hataları söyleyemiyoruz hem de şu an GNU/Linux kullanıyorum EXE açamam.(Wine kullanmıyorum çünkü güvenlik zaafiyeti bence.)

PY uzantılı olsaydı çarpaz-platform olarak her işletim sisteminde çalıştırabilirdik o kodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…