Çözüldü Python'da yazdığım program

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alpersamur3

Hectopat
Merhaba. Python kullanarak bir bilgi yarışması oyunu yazdım deneyebilir misiniz?

Linkler, güvenlik amaçlı kaldırılmıştır. // Moderasyon Ekibi

İlgili dosya analiz edildi, temiz. Herhangi bir sıkıntı bulunamamıştır. Yine de EXE dosyası kaldırılıp konu başına kaynak kodlar eklenmiştir. // Moderasyon Ekibi. 22.32

@Vavien.
@Kerem00

Kodlar RAR;
Kodlar ZIP;

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Os modülünü bir iki kere import etmek yerine en üstte ekleyebilirsiniz. Bir ya da iki satır da olsa kısa kod daha güzeldir bence.
Sys modülü ile "sys.exit()" kullanılabilir. Tercih meselesi.
İki adet "if" kullandığınız yerlerde zaten "if" başına %50 olasılık olacağı için "else" kullanabilirsiniz. Güzel gözüksün diye. Yine o kadar önemli değil.
E-posta doğru mu kontrolünü:
Python:
eposta = input("E-postanızı girin: ")
if "@" in eposta and eposta.endswith(".com"):
    ...
else:
    print("E-Posta hatalı, çıkış yapılıyor.")
    time.sleep(5)
    exit()
şeklinde yapabilirsiniz, hatalı olabilirim. Daha güzel yapabilecek yer bulursam güncellerim.
Belirteyim ki Python'da pek iyi değilim. Sadece öneri sundum, önerilerimin hepsi yanlış da olabilir. Elinize sağlık, hoş olmuş.
Bunu daha önce de atmıştınız. Hiç sevmemiştim. Bu yüzden şimdi indirmeyeceğim bile. Ama başkalarının yazdıkları cevaplara bakarsak hala kötü. Düzgün bir amacı olan bir şey değil. Programlar iş yapar. Senden boş boş bilgi isteyip sonra kızıp durmaz. İnternette yüzlerce yapılabilecek mantıklı projeler var. En azından bitince böyle bir senaryoda kullanışlı denebiliyor. Onları yapmaya çalışmanı tavsiye ederim.

Bunu daha önce de atmıştınız. Hiç sevmemiştim. Bu yüzden şimdi indirmeyeceğim bile. Ama başkalarının yazdıkları cevaplara bakarsak hala kötü. Düzgün bir amacı olan bir şey değil. Programlar iş yapar. Senden boş boş bilgi isteyip sonra kızıp durmaz. İnternette yüzlerce yapılabilecek mantıklı projeler var. En azından bitince böyle bir senaryoda kullanışlı denebiliyor. Onları yapmaya çalışmanı tavsiye ederim.
Ondan sonra programı değiştirdim ve artık bir amacı var. Bilgi yarışması.
Ben kod olarak linki atmıştım. Neden sildiniz?

Sıkıntı yok ya, internet aktarımı yok, adminlik izni yok, benim hesapta olanlar da tanıdığım bildiğim uygulamalar, admin izni almadan öteki yetkilere yükselip bir şey açılmıyor da zaten. Sorun yok bence.

Kardeşim Virustotal uyarı veriyor. Antivirüs uyarı vermeden direk siliyor. Chrome uyarı veriyor. Şimdi biz bu dosyayı neyimize güvenip açalım? Herkesin bilgisayarı bomboş değil. Sosyalde Savcı var, Polis var belki İstihbarat çalışanı bile var. Yani o dosyayı bu arkadaşlardan birisi açarsa ve içinde gerçekten virüs varsa büyük problemler oluşur. Son sosyal medya olaylarından sonra mahkemelik olursun belki de. O yüzden şu dosyayı düzgün kodla da içinde virüs bulunmasın ya da bilgisayarında virüs varsa bilgisayarına format at. Ondan sonra paylaş indirelim. Kimseyi suçlamamak istemiyorum ben ama sen de biraz dikkat et.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı