İlgili dosya analiz edildi, temiz. Herhangi bir sıkıntı bulunamamıştır. Yine de EXE dosyası kaldırılıp konu başına kaynak kodlar eklenmiştir. // Moderasyon Ekibi. 22.32
Os modülünü bir iki kere import etmek yerine en üstte ekleyebilirsiniz. Bir ya da iki satır da olsa kısa kod daha güzeldir bence.
Sys modülü ile "sys.exit()" kullanılabilir. Tercih meselesi.
İki adet "if" kullandığınız yerlerde zaten "if" başına %50 olasılık olacağı için "else" kullanabilirsiniz. Güzel gözüksün diye. Yine o kadar önemli değil.
E-posta doğru mu kontrolünü:
Python:
eposta = input("E-postanızı girin: ")
if "@" in eposta and eposta.endswith(".com"):
...
else:
print("E-Posta hatalı, çıkış yapılıyor.")
time.sleep(5)
exit()
şeklinde yapabilirsiniz, hatalı olabilirim. Daha güzel yapabilecek yer bulursam güncellerim.
Belirteyim ki Python'da pek iyi değilim. Sadece öneri sundum, önerilerimin hepsi yanlış da olabilir. Elinize sağlık, hoş olmuş.
Mümkünse kodları "Ekle" kısmından "Kod" yapıp atar mısınız? Kendi bilgisayarımda deneyeyim. Virüs sıkıntısı falan çıkmasın başımıza, muhtemelen öyle bir amacınız yok ancak ne olur ne olmaz?
@alpersamur3 Biz çalıştıracağımızı söylemedik. Kaynak kodlarını istedik. Zaten burada şuan seninle bu konuya tartışan kişilerin %80'i o kodu nasıl çalıştıracağını biliyor.
Kardeşim Virustotal uyarı veriyor. Antivirüs uyarı vermeden direk siliyor. Chrome uyarı veriyor. Şimdi biz bu dosyayı neyimize güvenip açalım? Herkesin bilgisayarı bomboş değil. Sosyalde Savcı var, Polis var belki İstihbarat çalışanı bile var. Yani o dosyayı bu arkadaşlardan birisi açarsa ve içinde gerçekten virüs varsa büyük problemler oluşur. Son sosyal medya olaylarından sonra mahkemelik olursun belki de. O yüzden şu dosyayı düzgün kodla da içinde virüs bulunmasın ya da bilgisayarında virüs varsa bilgisayarına format at. Ondan sonra paylaş indirelim. Kimseyi suçlamamak istiyorum ben ama şunu düzgün kodla da uyarı vermesin.
Kardeşim Virustotal uyarı veriyor. Antivirüs uyarı vermeden direk siliyor. Chrome uyarı veriyor. Şimdi biz bu dosyayı neyimize güvenip açalım? Herkesin bilgisayarı bomboş değil. Sosyalde Savcı var, Polis var belki İstihbarat çalışanı bile var. Yani o dosyayı bu arkadaşlardan birisi açarsa ve içinde gerçekten virüs varsa büyük problemler oluşur. Son sosyal medya olaylarından sonra mahkemelik olursun belki de. O yüzden şu dosyayı düzgün kodla da içinde virüs bulunmasın ya da bilgisayarında virüs varsa bilgisayarına format at. Ondan sonra paylaş indirelim. Kimseyi suçlamamak istiyorum ben ama şunu düzgün kodla da uyarı vermesin.
Sinirlenmemek elde değil ki. Dosyayı ben indirmeye çalıştıkça AV siliyor. Chrome uyarı veriyor. Yani ne diyeyim şimdi? O yüzden bir iş yapacaksan düzgün yapacaksın.
Mümkünse kodları "Ekle" kısmından "Kod" yapıp atar mısınız? Kendi bilgisayarımda deneyeyim. Virüs sıkıntısı falan çıkmasın başımıza, muhtemelen öyle bir amacınız yok ancak ne olur ne olmaz?
Kodlar artık burada değil, dosyayı indirin. Düzenleme vakti geçmeden sildim.
Bellekte bilgi saklamak yerine dosyalarda saklayınca gereksiz uyarılar verilebiliyor. Kendi yazıp derlediğim C/C++ kodlarda da bazen karşıma çıkıyor.
Kodu sonradan sileceğim not alın.