Çözüldü Python'da yazdığım program

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alpersamur3

Hectopat
Merhaba. Python kullanarak bir bilgi yarışması oyunu yazdım deneyebilir misiniz?

Linkler, güvenlik amaçlı kaldırılmıştır. // Moderasyon Ekibi

İlgili dosya analiz edildi, temiz. Herhangi bir sıkıntı bulunamamıştır. Yine de EXE dosyası kaldırılıp konu başına kaynak kodlar eklenmiştir. // Moderasyon Ekibi. 22.32

@Vavien.
@Kerem00

Kodlar RAR;
Kodlar ZIP;

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Os modülünü bir iki kere import etmek yerine en üstte ekleyebilirsiniz. Bir ya da iki satır da olsa kısa kod daha güzeldir bence.
Sys modülü ile "sys.exit()" kullanılabilir. Tercih meselesi.
İki adet "if" kullandığınız yerlerde zaten "if" başına %50 olasılık olacağı için "else" kullanabilirsiniz. Güzel gözüksün diye. Yine o kadar önemli değil.
E-posta doğru mu kontrolünü:
Python:
eposta = input("E-postanızı girin: ")
if "@" in eposta and eposta.endswith(".com"):
    ...
else:
    print("E-Posta hatalı, çıkış yapılıyor.")
    time.sleep(5)
    exit()
şeklinde yapabilirsiniz, hatalı olabilirim. Daha güzel yapabilecek yer bulursam güncellerim.
Belirteyim ki Python'da pek iyi değilim. Sadece öneri sundum, önerilerimin hepsi yanlış da olabilir. Elinize sağlık, hoş olmuş.
Hazır aklımdayken burada da paylaşayım. Bu sitede istenilen şeyleri verdiğiniz taktirde ve öğrenci olduğunuz doğrulandığı zaman size özel bedava bir paket veriliyor. Aşağıya kaydırırsanız bedava domainden tutun VBS serverine kadar bir sürü imkanınız oluyor.

Her gun acilan "Hangi programlama dili ile baslamayalim?" sorusu.

Güzel bir rehber konu çıkarsa ya da bildiğiniz bir konu varsa, sabitleyebiliriz. :)

Burada iş bizden çok, Sosyalde bulunan ve programlamayla ilgilenen üyelerimize kalıyor.

Os modülünü bir iki kere import etmek yerine en üstte ekleyebilirsiniz. Bir ya da iki satır da olsa kısa kod daha güzeldir bence.
Sys modülü ile "sys.exit()" kullanılabilir. Tercih meselesi.
İki adet "if" kullandığınız yerlerde zaten "if" başına %50 olasılık olacağı için "else" kullanabilirsiniz. Güzel gözüksün diye. Yine o kadar önemli değil.
E-posta doğru mu kontrolünü:
Python:
eposta = input("E-postanızı girin: ")
if "@" in eposta and eposta.endswith(".com"):
    ...
else:
    print("E-Posta hatalı, çıkış yapılıyor.")
    time.sleep(5)
    exit()
şeklinde yapabilirsiniz, hatalı olabilirim. Daha güzel yapabilecek yer bulursam güncellerim.
Belirteyim ki Python'da pek iyi değilim. Sadece öneri sundum, önerilerimin hepsi yanlış da olabilir. Elinize sağlık, hoş olmuş.

Son düzenleme:
Çözüm
Güzel bir rehber konu çıkarsa ya da bildiğiniz bir konu varsa, sabitleyebiliriz. :)

Burada iş bizden çok, Sosyalde bulunan ve programlamayla ilgilenen üyelerimize kalıyor.
Yapılacak onca iş varken belki. :F
Ancak yazmayı düşündüğüm bir kaç makale kesinlikle var.
Siz de o zamana kadar kurallar içerisinde, kodları ya blokta ya da Git/SVN verisyon kontrol sistemleri ile ilgili kuralı düzenleyin. :D

Sinirlenmemek elde değil ki. Dosyayı ben indirmeye çalıştıkça AV siliyor. Chrome uyarı veriyor. Yani ne diyeyim şimdi? O yüzden bir iş yapacaksan düzgün yapacaksın.
Yine de o kadar yüklenmeyin. Bazen AV'ler kendi geliştirdiğimiz uygulamalara yanlış tespit yapabiliyor. Şu an kullandığım Kaspersky ile henüz hiç yaşamasam da önceden kullandığım Comodo gibi AV'lere bizzat kendi yazdığım programları istisna olarak eklemem gerekiyordu zira zararlı yazılım olarak görünüyordu. Düşünün, ben yazmışım kodu ve temiz olduğunu biliyorum, ama bazen oluyor işte. Neticede bilinmeyen bir dosya, kıllanabiliyor AV'ler. Özellikle program kısayol için tuş yakalama falan yapıyorsa KeyLogger zannedilebiliyor direkt.

Demem o ki, işi düzgün yapmaktan öte bir durum. Arkadaşın hatası kodları vermemek oldu, hele ki bir de ad, mail ve yaş gibi sorular soran bir program paylaşınca daha da göze battı.

Yine de paylaşılan uygulamalara her zaman güvenmemek gerek tabii, ne olacağı belli olmaz. Ben sadece programla ilgili "düzgün yapılabilecek" bir iş olmadığını belirtmek istedim. Paylaşımla ilgili yapılabilecek çok şey var elbette.

EXE dosyasını kontrol ettim.

Temiz.

Yine de EXE linklerini tekrardan konuya eklemeyeceğiz. Kaynak kodu da zaten konu sahibi tarafından paylaşıldı oradan bakarsınız. Python için zaten kodları kontrol edip ona göre konu sahibine tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

Kaynak kodlar da konu başına eklendi.

Son düzenleme:
@Silinen üye O zaman korsanlar ceza almasın. Güzel kafaymış.
Güzel kafaymış, oymuş buymuş. Biraz ezber sözler yerine benim ne dediğimi anlasan. Ben sana ne diyorum sen bana korsanlar diyorsun. Ben gidip korsanların yaptığı şeyleri mi destekledim? Hayır, ben sadece arkadaşın zorlama yapmadan dosyaları bırakmış. Güvenip güvenmemek sana kalmış.

@Silinen üye Hayır sen korsan yazılımı herkese açık ortama (özellikle Technopat'a) yüklemenin olağan bir şey olduğunu savunuyorsun. Zaten gerekli açıklamayı öncesinden yaptım, arkadaşa da açtığı konularda yardımcı olmaya çalıştım 👍

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı