Python'dan devam mı etmeli yoksa farklı bir dil mi öğrenilmeli?

Arrasies

Hectopat
Yer
Malatya
Selamlar şu anda bilgisayar mühendisliğinde 1.sınıf öğrencisiyim ve bulunduğum üniversitede Python öğretiliyor. Ama 1. dönem programlama 1'den ucu ucuna kaldığım için 2. dönem devamı olan programlama 2'yi alamıyorum ve dönemimin boş geçmesini istemiyorum. Sizce kendim devam edip Python'u bitirmeli miyim yoksa yol yakınken dönüp farklı bir dile mi geçmeliyim? Şu anda JS düşünüyorum yine de sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.

Size python değil programlama temellerini öğretiyorlar 1. sınıfta, o dersi düzgünce oturtmanız gerekiyor önce, eksiklerinizi giderin, dil öğrenmeliyim mantalitesini terk edin, 1. sınıf bilgisi ile bir dili bitiremezsiniz zaten.

Size Python değil programlama temellerini öğretiyorlar 1. sınıfta, o dersi düzgünce oturtmanız gerekiyor önce, eksiklerinizi giderin, dil öğrenmeliyim mantalitesini terk edin, 1. sınıf bilgisi ile bir dili bitiremezsiniz zaten.

Maalesef temelleri çok hızlı geçtiler direkt pythona başladı hocamız ve epeyde ilerledi. Vize ve finalde gelen soruların tamamı kod yazmaydı.

Diğer üniversiteler 1.sınıfta kod değil algoritma görürken bizde direkt koda girilmesi çok saçma oldu sırf bu yüzden tekrar hazırlanıp girmeyi bile düşündüm.

Dersinizin adını içeriğini bilmiyorum ama zaten size öğretilen şeyin hem algoritma hem de programlama olduğunu düşünüyorum, yani en basitinden 3 tane sayının en büyüğü nasıl bulunur problemi için bir çözüm ve bunun derste seçilmiş olan dil (sizde python, başka okulda c# vs.) ile implementasyonu.

Hocanızın pythonda şunu şöyle yaparız bunu böyle yaparız diye sadece dili öğretmesi saçma geldi, size python ile değişken, input output, if else, for döngüsü, while döngüsü, fonksiyon vs. anlatmıştır, sonra da istenen çeşitli sonuçları elde etmek için bu öğrettiklerini nasıl kullanacağınızı göstermiştir, bu ders içeriğinin sınavları da kodlama üzerinden yapılır tabi, en azından benim zamanımda böyle idi, sadece algoritma anlatılan kodlamaya girilmeyen bir müfredat varsa ilginçmiş, ilk sizden duydum bunu şimdi.

Dersinizin adını içeriğini bilmiyorum ama zaten size öğretilen şeyin hem algoritma hem de programlama olduğunu düşünüyorum, yani en basitinden 3 tane sayının en büyüğü nasıl bulunur problemi için bir çözüm ve bunun derste seçilmiş olan dil (sizde Python, başka okulda C# vs.) İle implementasyonu.

Hocanızın Python'da şunu şöyle yaparız bunu böyle yaparız diye sadece dili öğretmesi saçma geldi, size Python ile değişken, input output, if else, for döngüsü, while döngüsü, fonksiyon vs. anlatmıştır, sonra da istenen çeşitli sonuçları elde etmek için bu öğrettiklerini nasıl kullanacağınızı göstermiştir, bu ders içeriğinin sınavları da kodlama üzerinden yapılır tabii, en azından benim zamanımda böyle idi, sadece algoritma anlatılan kodlamaya girilmeyen bir müfredat varsa ilginçmiş, ilk sizden duydum bunu şimdi.

Evet o komutları öğrendik fakat sınavda istenen o kodları çok ustaca kullanabilmemizdi derste çözülen örneklerle uzaktan yakından alakası yoktu vizesinden 20 almıştım finalinden 24. sonra baktım ki ben algoritmayı bilmiyorum işin mantığını öğrenmeden koda girmişiz derslerde. Başladım bütünlemeye çalışmaya işin mantığını kendim az çok kavradım 60 aldım fakat yeterli olmadı. Uzun lafın kısası programlamaya çok yanlış girdiğim için sonuçları bunlar oldu bu yüzden sormuştum aslında.

Evet o komutları öğrendik fakat sınavda istenen o kodları çok ustaca kullanabilmemizdi derste çözülen örneklerle uzaktan yakından alakası yoktu vizesinden 20 almıştım finalinden 24. sonra baktım ki ben algoritmayı bilmiyorum işin mantığını öğrenmeden koda girmişiz derslerde. Başladım bütünlemeye çalışmaya işin mantığını kendim az çok kavradım 60 aldım fakat yeterli olmadı. Uzun lafın kısası programlamaya çok yanlış girdiğim için sonuçları bunlar oldu bu yüzden sormuştum aslında.
Programlama farklı dile bağlı değil hocam, yine Python ile kendinizi geliştirin mantığı daha da anlayın seneye rahat edersiniz. Python öğrenilirken C, Java gibi dillere dalmanızı önermem Python'a göre daha karışıklar.

Amacınız ilk yıl temel dersleri geçmek olsun, ardından mantığı kavrayınca istediğiniz dili sırayla öğrenirsiniz.

Selamlar şu anda bilgisayar mühendisliğinde 1.sınıf öğrencisiyim ve bulunduğum üniversitede Python öğretiliyor. Ama 1. dönem programlama 1'den ucu ucuna kaldığım için 2. dönem devamı olan programlama 2'yi alamıyorum ve dönemimin boş geçmesini istemiyorum. Sizce kendim devam edip Python'u bitirmeli miyim yoksa yol yakınken dönüp farklı bir dile mi geçmeliyim? Şu anda JS düşünüyorum yine de sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.
Bu tarz soruları çok sık duydum ve programlamaya yeni başlayan kişilerin gerçekten anlaması biraz güç (ben de ilk başladığımda anlamıyordum). Cevap yazan arkadaşların dedikleri doğru. Sizlere öğretilen şey aslında Python değil. Print yazmak, for yazmak, liste oluşturmak gibi gibi şeyler python'a özgü değil bu her dilde var. Siz aslında algoritma öğreniyorsunuz ve programlama temellerini öğreniyorsunuz. O yüzden dilin hiçbir önemi yok. İstediğiniz dili öğrenebilirsiniz. Geri döndüğünüzde tek değişen şey Syntax olacak. Mesela JS öğrenmek istiyorsan öğrenebilirsin. JS'te sen console.log() yazarken for yazarken const yazarken python sınavına girdiğinde bu sefer print yazacaksın for yazacaksın değişken tanımlarken const yazmayacaksın. Sen orada for yazman gerektiğini bildiğin sürece değil python, istersen oraya kendi oluşturduğun programlama dilini bile yazabilirsin. O yüzden dilin bir önemi yok öncelikle algoritma öğrenmeniz lazım bunu ister JS'te ister C'de ister Python'da ister Türkçe ister Almanca ister Fransızca hiç fark etmez bir şekilde algoritma yeteneklerini geliştirmek lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı