Python'dan devam mı etmeli yoksa farklı bir dil mi öğrenilmeli?

Bu tarz soruları çok sık duydum ve programlamaya yeni başlayan kişilerin gerçekten anlaması biraz güç (ben de ilk başladığımda anlamıyordum). Cevap yazan arkadaşların dedikleri doğru. Sizlere öğretilen şey aslında Python değil. Print yazmak, for yazmak, liste oluşturmak gibi gibi şeyler Python'a özgü değil bu her dilde var. Siz aslında algoritma öğreniyorsunuz ve programlama temellerini öğreniyorsunuz. O yüzden dilin hiçbir önemi yok. İstediğiniz dili öğrenebilirsiniz. Geri döndüğünüzde tek değişen şey syntax olacak. Mesela JS öğrenmek istiyorsan öğrenebilirsin. JS'te sen console.log() yazarken for yazarken const yazarken python sınavına girdiğinde bu sefer print yazacaksın for yazacaksın değişken tanımlarken const yazmayacaksın. Sen orada for yazman gerektiğini bildiğin sürece değil python, istersen oraya kendi oluşturduğun programlama dilini bile yazabilirsin. O yüzden dilin bir önemi yok öncelikle algoritma öğrenmeniz lazım bunu ister JS'te ister C'de ister Python'da ister Türkçe ister Almanca ister Fransızca hiç fark etmez bir şekilde algoritma yeteneklerini geliştirmek lazım.

Nasıl geliştirmemi önerirsiniz? ChatGPT'yle beraber çalışıyorum bu aralar yararlı oluyor onun dışında önerebileceğiniz varsa söyleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı