Python'la yazılan hesap makinesi çalışıyor mu?

166307

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar kendimi Python kodlama dilinde geliştiriyorum. Bir hesap makinesi yazdım. Başka sistemlerde çalışıp çalışmadığını test etmek için birine ihtiyacım var. Sizden ricam bu programı çalıştırıp kontrol eder misiniz? Ve de yorumlarınızı bekliyorum.
Programın linki budur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç işlem denedim, sorunsuz çalışıyor. Biraz geç açılıyor, sistemimden olsa gerek. Tasarım konusunda biraz gelişime ihtiyacı var. Setup konusu da fakat sorunun bunlar değil, çalışıp çalışmadığı olduğunu bildiğim için susuyorum şimdi .

Söyleyebilirsiniz kendimi ancak böyle geliştirebilirim. Bu arada exe olarak yazdığım ilk programım basitten başlamak istedim.

Söyleyebilirsiniz kendimi ancak böyle geliştirebilirim.
Hayır o yüzden değil siz sadece çalışıp çalışmadığını sormuşsunuz ya o yüzden öyle dedim . Program son derece güzel olmuş. Zaten pek tasarımın üzerine düşmemişsiniz anladığım kadarıyla . Bence gayet güzel bir program. Hatta windows 10'un hesap makinesi yerine kullanmak bana daha mantıklı geliyor. Daha basit bir tasarıma sahip. Denemedim var mı bilmiyorum fakat mümkünse ctrl+4'e basılınca toplama,- tuşuna basınca çıkarma yapma ctrl+5'e basınca bölme gibi fonksiyonlar gelirse hoş olur .

Basit tasarımın sebebi tkinter modülü ancak bu kadar oluyor. Yorumunuz için teşekkürler.
Hangi programı kullandın görsel tasarım için? Python'un kendi kütüphanesini mi, yoksa PyQt 5'i mi?
Tkinter'ı kullandım.

Gelecek versiyonunda mod, logaritma ve karekök eklersen güzel olur. Bir de rica etsem GUI kodlarını atabilir misin?
Onları da ekleyebilirim. Zaten amacım python'ın temellerini öğrenebilmek ve algoritmamı geliştirmek.

Dosya Ekleri

• 1..PNG
    13,3 KB · Görüntüleme: 125
  • 2..PNG
    10,8 KB · Görüntüleme: 127
  • 3..PNG
    10,2 KB · Görüntüleme: 112
Öncelikle başarılar dilerim . bir yerden başlamak lazım

ikinci olarak python kullanmadıgım için bilmiyorum ama nokta(.) ve virgül(,) hangisi girilirse girilsin bunu nokta(.) olarak algılanmasını düzenleyebilirsin.

üçüncü olarak da uygulamaya rakam butonları ekleyebilirsin görsel acıdan daha güzel olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…