Python'la yazılan hesap makinesi çalışıyor mu?

Denemedim var mı bilmiyorum fakat mümkünse ctrl+4'e basılınca toplama,- tuşuna basınca çıkarma yapma ctrl+5'e basınca bölme gibi fonksiyonlar gelirse hoş olur :).
Dediğin güzel bir şey fakat kendimi o kadar geliştirmedim.
Öncelikle başarılar dilerim . bir yerden başlamak lazım

ikinci olarak python kullanmadıgım için bilmiyorum ama nokta(.) ve virgül(,) hangisi girilirse girilsin bunu nokta(.) olarak algılanmasını düzenleyebilirsin.

üçüncü olarak da uygulamaya rakam butonları ekleyebilirsin görsel acıdan daha güzel olabilir.
Onları da ekleyebilirdim. Ama algoritmam zayıf kalıyor. Yapılamayacak şeyler değil. Güzel yorumunuz için teşekkürler.

Dediğin güzel bir şey fakat kendimi o kadar geliştirmedim.

Onları da ekleyebilirdim. Ama algoritmam zayıf kalıyor. Yapılamayacak şeyler değil. Güzel yorumunuz için teşekkürler.
Bende teşekkür ederim. zamanında c# öğrenmeye calısmıstım epey de ilerletmiştim sonra unuttum filan.

zamanla öğrenirsiniz ben bildiğinizi varsayarak öneri yaptım ama tabi ki zamanla ilerleterek cok güzel şeylere imza atarsınız umarım. yazılımcıya ihtiyacımız var

Bence normal hesap makineleri gibi değilde alternatif, kullanışlı bir hesap makinesi olsa daha iyi olur. Dediğim gibi kısayollarla +, -, % yapılırsa, enter tuşu veya başka tuşlar ile ikinci sayıya geçme, işlemi bitirme gibi işler halledilse daha iyi olur. Tam olarak aradığım hesap makinesi bu. Mouse ile kullanılanlarda işlem yapmak uzun sürüyor hiç kullanışlı değil. Site yöneticisi ile iletişim kurup program bitince gezginler gibi bir siteye ekleyebilirsiniz uygulamayı. Aslında biraz daha ilerletip 2 adet tema ayarlarsanız (Klasik, alternatif olmak üzere) çok hoş olabilir.

Bence normal hesap makineleri gibi değilde alternatif, kullanışlı bir hesap makinesi olsa daha iyi olur. Dediğim gibi kısayollarla +, -, % yapılırsa, enter tuşu veya başka tuşlar ile ikinci sayıya geçme, işlemi bitirme gibi işler halledilse daha iyi olur. Tam olarak aradığım hesap makinesi bu. Mouse ile kullanılanlarda işlem yapmak uzun sürüyor hiç kullanışlı değil. Site yöneticisi ile iletişim kurup program bitince gezginler gibi bir siteye ekleyebilirsiniz uygulamayı. Aslında biraz daha ilerletip 2 adet tema ayarlarsanız (Klasik, alternatif olmak üzere) çok hoş olabilir.
Okulum açılana kadar zaten çok vaktim var. Mümkün olduğunca bir şeyler yapmaya çalışırım. Ayrıca gezginler gibi bir siteye gerek yok. Technopat sosyalde paylaşırız.

zamanla çok daha güzel şeyler yapacaktır. bir yerden başlamak lazım.
tetrisin başında aa bunlar nasıl tuşa basınca hareket ediyordan bu nesile geçmiş hem şanslı hem şanssız insanlarız
programlama öğrenmek sonradan öğrenilen güzel bir şey. şimdiki cocuklar bunu ilk okullarında öğrenmeye başlayacaklar

Kanka 15 MB 4 işlem yapan hesap makinesi mi olur :D
Öncelikle yeni başladığımı bilmenizi isterim. İkincisi program zaten 1 MB bile değil. Bilgisayarınız da python yüklü olmadığını varsaydım ve exe olarak size sundum. Programın içinde gerekli kütüphaneler vs. var.
Arkadaşlar hesap makinesini güncelledim. Artık "/, *, +, -" tuşlarına basarak işlem yapabilirsiniz. Rakam butonları ekledim. Bu sayede mouse ile işlemlerinizi yapabilirsiniz. Programın linki budur

Son düzenleme:
Öncelikle yeni başladığımı bilmenizi isterim. İkincisi program zaten 1 MB bile değil. Bilgisayarınız da python yüklü olmadığını varsaydım ve exe olarak size sundum. Programın içinde gerekli kütüphaneler vs. var.
Arkadaşlar hesap makinesini güncelledim. Artık "/, *, +, -" tuşlarına basarak işlem yapabilirsiniz. Rakam butonları ekledim. Bu sayede mouse ile işlemlerinizi yapabilirsiniz. Programın linki budur
Bahsettiğim gibi tasarım seçeneği ekleyecek misiniz? Aktif olarak kullanmaya başladım diyebilirim. Çok hoşuma gitti program :). Basit bir tasarım modu eklerseniz sevinirim. Basit derken sadece 1. sayı 2. sayı ve sonucun bulunduğu küçük bir kutu hâlinde bir tasarıma ihtiyacım var. Umarım bu tarz birşey isteyen tek kişi ben değilimdir. Ofiste de ihtiyacımız olabiliyor bazen bu tarz bir programa. Birde bir tek benim bilgisayarım da mı yavaş açılıyor yoksa bu bilgisayarınızda python olmadığı icint mi böyle?

Tebrikler ama şu bilgiyi vereyim mühendisler olarak Python ile Gui tasarımını asla önermiyoruz. Java Swing vb yapılar daha stabil daha şık daha performanslı.

Bahsettiğim gibi tasarım seçeneği ekleyecek misiniz? Aktif olarak kullanmaya başladım diyebilirim. Çok hoşuma gitti program :). Basit bir tasarım modu eklerseniz sevinirim. Basit derken sadece 1. sayı 2. sayı ve sonucun bulunduğu küçük bir kutu hâlinde bir tasarıma ihtiyacım var. Umarım bu tarz birşey isteyen tek kişi ben değilimdir. Ofiste de ihtiyacımız olabiliyor bazen bu tarz bir programa. Birde bir tek benim bilgisayarım da mı yavaş açılıyor yoksa bu bilgisayarınızda python olmadığı icint mi böyle?
Yorumunuz için teşekkür ederim. Program öncelikle komut penceresini çalıştırıyor. Ardından programın kodlarını çalıştırıyor. Ayrıca dediğiniz tasarımı yapabilirim. Yanlış anlamadıysam işlem butonlarının olmamasını istiyorsunuz. İsteğiniz bu ise bugün içerisinde size sağlayabilirim.
Tebrikler ama şu bilgiyi vereyim mühendisler olarak Python ile Gui tasarımını asla önermiyoruz. Java Swing vb yapılar daha stabil daha şık daha performanslı.
Tasarımın şıklığı iyi değil farkındayım fakat şöyle de bir gerçek var ki ben python dilinden başka dil bilmiyorum. Sadece arduino programlaması sayesinde birazcık C# tecrübem var. O da tahmin edebileceğiniz gibi tam değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı