Python'un Türkiye'deki yeri tam olarak ne?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Django Framework ile profesyonel olarak calisma hedefi Türkiye icin sizce yanlış mi? Yazilimcinin bu dilde backend e yatirim yapmasi hata mi?

Django Framework ile profesyonel olarak calisma hedefi Türkiye icin sizce yanlış mi? Yazilimcinin bu dilde backend e yatirim yapmasi hata mi?

Hocam interneti duymadınız galiba Türkiye ile ne alakası var. Zaten tek bir şey öğrenmek çok bir işe yaramaz birini öğrendim bitti olmuyor maalesef. Çalışılabilir ama tek başına yeterli olacağını düşünmüyorum Python'un daha çok veri işleme konusunda kullanıldığını da düşünürsek web için çok mantıklı olmayabilir.

Hocam interneti duymadınız galiba Türkiye ile ne alakası var. Zaten tek bir şey öğrenmek çok bir işe yaramaz birini öğrendim bitti olmuyor maalesef. Çalışılabilir ama tek başına yeterli olacağını düşünmüyorum Python'un daha çok veri işleme konusunda kullanıldığını da düşünürsek web için çok mantıklı olmayabilir.
Bir grupta birileri Python da is imkani fazla bana cok fazla teklif gelmisti dendi, baska yerde Python genellikle ufak isler icin ve veri bilimi icin kullaniliyor, onun disinda web de pek kullanilmaz dendi. Burada cok kucumseniyor, baska yerde de yere goge sigdiralmiyor. Anlamadim ben. Bir yerde cok yavas deniyor, baska yerde o kadar yavas degil, aradaki farki donanimla kapatiyoruz diyen de var. Turkiye de derkenki kastim genellikle Java-.net gordugum icin diger dillerin azinligina karsi soyledim. bir de php ve node.js var sanirim ama fazla degiller gibi geldi bana, en azindan ilanlarda oyle gordum.

Bir grupta birileri Python da is imkani fazla bana cok fazla teklif gelmisti dendi, baska yerde Python genellikle ufak isler icin ve veri bilimi icin kullaniliyor, onun disinda web de pek kullanilmaz dendi. Burada cok kucumseniyor, baska yerde de yere goge sigdiralmiyor. Anlamadim ben. Bir yerde cok yavas deniyor, baska yerde o kadar yavas degil, aradaki farki donanimla kapatiyoruz diyen de var. Türkiye de derkenki kastim genellikle Java-.net gordugum icin diger dillerin azinligina karsi soyledim. Bir de PHP ve node.js var sanirim ama fazla degiller gibi geldi bana, en azindan ilanlarda oyle gordum.

Web tarafında Python çok kullanılmaz PHP ile farklı şeyler. Ama Python ile veri işlenmesi kolaydır chat GPT gibi yapayzekalar için mesela. Bu kolaylık da dile yazılan eklentiler sayesinde ortaya çıkıyor aslında dilin kendisi ile de bağlantısı var tabii. Bura ile oranın farkı yok ki iki yerdeki Python da aynı. Burada Python'u küçümseyen yok isterseniz yazabilirsiniz ama gerek olduğunu düşünmüyorum yani. İlanlar da Python olabilir ama web sitesi ile alakalı olan çok değildir daha çok yapayzeka ağırlıklı olur genelde. Arada ki farkı nasıl kapatıyorlar anlamadım aradaki fark az değil ki.

Startuplarda kullanilir TR'de, Ruby gibi.

Turkiye piyasasinda kurumsal dunya teknolojiyi 10 sene geriden takip ediyor, enterprise tarafta genelde .NET ve Java. Ancak kurumsal icin zaten diplomanin ya da saglam tecrubenin olmasi gerekir.

3. sinif firmalarin favorisi .NET ve Microsoft teknolojileri.

Eger sadece TR sektorunu hedefliyorsan C# en fazla is imkani olan dil.

Ote yandan remote ve yurt disi icin web-backend icin bolca kullaniliyor. Ancak mevzu yurt disi piyasa ise Elixir de ogrensen is bulursun, Go da.

Onemli olan backend bilgin. Olaya sey gibi yaklasmak yanlis -> "Python bilirsem is bulabilir miyim?"

Is ilanlarinda dilin adi 1-2 cumlede gecer gecmez. Tonla farkli teknoloji ve domain bilgisi gerekir bu da dilden bagimsiz mesele.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı