Çözüldü Q code AA Nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

inside95

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
PT
Çok teşekkür ederim abim kusura bakma ama şu an anakartım üzerindeki Q code AA yazıyor. Bu durduk yere bir anda yazdı ama bilgisayarda bir problem yok, çalışıyor, normal. Nedir bu AA? Her yerde farklı bir şey yazıyor nasıl söndürebilirim bunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Her şey anakartınızın kullanma kılavuzunda yazar. Klavuza bakıyoruz ne yazıyor?

AA: System has transitioned into ACPI mode. Interrupt controller is in APIC mode.

Sistem ACPI moduna geçti diyor. Peki ACPI modu nedir?

ACPI, Intel, Microsoft ve Toshiba tarafından geliştirilen bir güç yönetimi özelliği olan Gelişmiş Yapılandırma ve Güç Arayüzü anlamına gelen bir kısaltmadır. ACPI desteği, Windows 98 ve sonraki işletim sistemlerinde yerleşik olarak bulunur . ACPI, işletim sisteminin, bilgisayar sistemine bağlı her bir aygıta veya çevre birimine sağlanan güç miktarını kontrol etmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, çok daha kararlı ve verimli güç yönetimi sağlar ve işletim sisteminin monitör veya CD-ROM sürücüsü gibi seçili aygıtları kullanılmadıklarında kapatmasını mümkün kılar.

Yani sistem sorunsuz açılıp işletim sistemine geçtiğinde Q-Code ekranında AA yazar ki bu da sistemi ACPI moduna geçtiğini belirtir.
Çok teşekkür ederim abim kusura bakma ama şu an anakartım üzerindeki Q code AA yazıyor. Bu durduk yere bir anda yazdı ama bilgisayarda bir problem yok, çalışıyor, normal. Nedir bu AA? Her yerde farklı bir şey yazıyor nasıl söndürebilirim bunu.
Asus anakartlarda AA sorun olmadığını, sistemin sorunsuz çalıştığını gösteren koddur. BIOS'tan kapatabiliyorsunuz Q kodlarını. Yine de kapatsanız da boot ederken çıkar kodlar, sorunsuz boot edilince gider.

Onun yüzünden format attım çünkü kodlar başlarken gösteriyordu sonra sönüyordu. Code ekranı bir anda bilgisayarın bütün RGB'leri kırmızı olup AA yazınca Q Code ekranı korktum. Şimdi hiçbir sorunu yok mu AA yazmasında normal kullanabilirim yani.

Son düzenleyen: Moderatör:

AA: System has transitioned into ACPI mode. Interrupt controller is in APIC mode.

Sistem ACPI moduna geçti diyor. Peki ACPI modu nedir?

ACPI, Intel, Microsoft ve Toshiba tarafından geliştirilen bir güç yönetimi özelliği olan Gelişmiş Yapılandırma ve Güç Arayüzü anlamına gelen bir kısaltmadır. ACPI desteği, Windows 98 ve sonraki işletim sistemlerinde yerleşik olarak bulunur . ACPI, işletim sisteminin, bilgisayar sistemine bağlı her bir aygıta veya çevre birimine sağlanan güç miktarını kontrol etmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, çok daha kararlı ve verimli güç yönetimi sağlar ve işletim sisteminin monitör veya CD-ROM sürücüsü gibi seçili aygıtları kullanılmadıklarında kapatmasını mümkün kılar.

Yani sistem sorunsuz açılıp işletim sistemine geçtiğinde Q-Code ekranında AA yazar ki bu da sistemi ACPI moduna geçtiğini belirtir.

Çözüm

Sistem acpı moduna geçti diyor. Peki acpı modu nedir?

Acpı, Intel, Microsoft ve Toshiba tarafından geliştirilen bir güç yönetimi özelliği olan gelişmiş yapılandırma ve güç arayüzü anlamına gelen bir kısaltmadır. Acpı desteği, Windows 98 ve sonraki işletim sistemlerinde yerleşik olarak bulunur. Acpı, işletim sisteminin, bilgisayar sistemine bağlı her bir aygıta veya çevre birimine sağlanan güç miktarını kontrol etmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, çok daha kararlı ve verimli güç yönetimi sağlar ve işletim sisteminin monitör veya CD-ROM sürücüsü gibi seçili aygıtları kullanılmadıklarında kapatmasını mümkün kılar.

Yani sistem sorunsuz açılıp işletim sistemine geçtiğinde Q-code ekranında aa yazar ki bu da sistemi acpı moduna geçtiğini belirtir.

Bende şimdi kitapçığı okudum aynen dediğin gibi sistem ACPI moduna geçti. Kesinti denetleyicisi APIC modunda yazıyor ne anlama geldiğini de şu an öğrendim peki kesinti denetleyicisi APIC modunda nedir?

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı