Merhaba.
Hafif bir Linux dağıtımı arıyordum‚ ve Q4OS bayağı hafif dediler. Merak ettiğim şey bu dağıtım 2024'te kullanılır mı? Fazla eski olacağından şüpheliyim.
Eski değil. Masaüstü eski olan KDE Plasma 3 sürümünün kaynak kodlarının modernleştirmesiyle hazırlandı. Güncel program desteği var, güncelleme almaya devam ediyor. Görünüşe aldanmayın.
Kendi uygulama mağazası var. Ek olarak internetten .DEB uzantılı paket indirip kurabilirsin.Program kurmak zahmetli mi peki?
Q4OS
Q4OS, Trinity masaüstünü geliştirerek boşta yaklaşık 120 MB RAM kullanımıyla eski sistemlerde performanslı çalışmayı hedefleyen bir GNU/Linux dağıtımıdır. Debian tabanlı olması sebebiyle fazlasıyla stabildir. Alternatif ISO 32 bit Trinity...www.technopat.net
Yayınlanmış olan son ISO dosyası bu ayın 14'ünde yayınlandı ne kadar güncel olduğunu soracak olursan. Moderasyon olarak Technopat Sosyal'e ise 17'sinde yani geçen pazar günü ekledik.
Kendi uygulama mağazası var. Ek olarak internetten .deb uzantılı paket indirip kurabilirsin.
Merhaba.
Hafif bir Linux dağıtımı arıyordum‚ ve Q4OS bayağı hafif dediler. Merak ettiğim şey bu dağıtım 2024'te kullanılır mı? Fazla eski olacağından şüpheliyim.
Çok hafiftir ve Debian tabanlıdır ama sevmezseniz görünüm olarak özelleştirebilirsiniz normal görünümü bir tık kötü duruyor.
Evet bulunuyor ve indirirsin.Peki ya uygulama mağazasında discord‚ Visual Studio Code gibi uygulamalar bulunuyor mu veya çok düşük sistemli oyunları indirebilir miyim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.