Öncelikle herkeze iyi forumlar araniza yeni katildim buda benim ilk mesajim
Benim bir kac sorum yardim isteyim olucak. Dün internetten dolasirken Karsima iatkos ml2 cikti bende nedir bir bakalim dedim ve youtube da recep baltas in cekmis oldugu videolara denk geldim neyse kisa keseyim
Videolari siraya koydum önce virtualbox kurdum daha sonra anlatildigi gibi iatkos yükledim buraya dikkat lütfen orda hic bisey yapmadan extra bisey yüklemeden bir ses denmesi yaptim ses cikti iki ses karisinca biraz hisirti oldu ama tek ses-muzik olunca sorun yoktu bende usb anlatildigi gibi kurulum yaptim yaklasik 1 saat sürdü ve basari ile tamamlandi. Sira bilgisayara yüklemeye geldi aynen yine video da anlatildigi gibi yaptim ve basarili bir sekilde yükledim ama ses yoktu bu sefer biraz arastirdim yine kext yüklemem lazim mis kext helper ile vodoohda 2.8.7 icindeki kext yükledim olmadi daha sonra bu kext leri yüklenildigi yerden gidip sadece ayni isimde olanlari sildim daha sonra alc1200_1056 icindeki kext yükledim ve ses yine olmadi bir yerde birseyleri yanlis yaptigim acik yardim ederseniz sevinirim pc de yaptigim tek sey film izlemek ve internette gezinmektir.
Bilgisayarim su sekilde.
- İslemci Q6600
- Anakart asus p5Ql-e
- Ekran karti gtx275 nvidia
- Ram 4gb kingston hyperx 800mhz calisiyor
320gb sata bunu kurulum yaptim video daki gibi ikiye böldüm alisirsam tek bunu kullanirim güzel bir kurulum yaptiktan sonra.
Yukarda yazdigim gibi ilk sorunum sesin olmamasi ayrica su konularda da yardimci olursaniz sevinirim.
Bilgisyardaki gibi bir görev yöneticisi var mi ?
Bilgiyarda bulundugum yer ve klavyeyi almanya/ca olarak sectim iatkos dili türkce su anda mkv dosyalarini alt yazi ile izlerken sorun olacagindan eminim bir kac sayfada türkce karakterleri göstermedi bunu nasil cözerim ve MPC k-litecodec gibi biseyler varmi.
IDM gibi bir program var mi?
Bu sisteme baska bir version mac kurulurmu benim kurmus oldugum eski galiba dedigim gibi dun ilk defa mac ile tanistim hic bir sekidle takip etmezdim. Ekran görüntüsü almayi ögrendigimde resimleri paylarsirim.
Yardim edecek arkadaslardan bir ricam daha olucak dedigim gibi yeni tanistim cevap verecek olursaniz detayli bir sekilde olursa ikinci bir soru ile karsilasmazsiniz