Q6600 Asus P5QL-E iAtkos ML2 Ses Sorunu

SmolderaS

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Öncelikle herkeze iyi forumlar araniza yeni katildim buda benim ilk mesajim :D Benim bir kac sorum yardim isteyim olucak. Dün internetten dolasirken Karsima iatkos ml2 cikti bende nedir bir bakalim dedim ve youtube da recep baltas in cekmis oldugu videolara denk geldim neyse kisa keseyim :D

Videolari siraya koydum önce virtualbox kurdum daha sonra anlatildigi gibi iatkos yükledim buraya dikkat lütfen orda hic bisey yapmadan extra bisey yüklemeden bir ses denmesi yaptim ses cikti iki ses karisinca biraz hisirti oldu ama tek ses-muzik olunca sorun yoktu bende usb anlatildigi gibi kurulum yaptim yaklasik 1 saat sürdü ve basari ile tamamlandi. Sira bilgisayara yüklemeye geldi aynen yine video da anlatildigi gibi yaptim ve basarili bir sekilde yükledim ama ses yoktu bu sefer biraz arastirdim yine kext yüklemem lazim mis kext helper ile vodoohda 2.8.7 icindeki kext yükledim olmadi daha sonra bu kext leri yüklenildigi yerden gidip sadece ayni isimde olanlari sildim daha sonra alc1200_1056 icindeki kext yükledim ve ses yine olmadi bir yerde birseyleri yanlis yaptigim acik yardim ederseniz sevinirim pc de yaptigim tek sey film izlemek ve internette gezinmektir.

Bilgisayarim su sekilde.
  • İslemci Q6600
  • Anakart asus p5Ql-e
  • Ekran karti gtx275 nvidia
  • Ram 4gb kingston hyperx 800mhz calisiyor
320gb sata bunu kurulum yaptim video daki gibi ikiye böldüm alisirsam tek bunu kullanirim güzel bir kurulum yaptiktan sonra.
Yukarda yazdigim gibi ilk sorunum sesin olmamasi ayrica su konularda da yardimci olursaniz sevinirim.
Bilgisyardaki gibi bir görev yöneticisi var mi ?
Bilgiyarda bulundugum yer ve klavyeyi almanya/ca olarak sectim iatkos dili türkce su anda mkv dosyalarini alt yazi ile izlerken sorun olacagindan eminim bir kac sayfada türkce karakterleri göstermedi bunu nasil cözerim ve MPC k-litecodec gibi biseyler varmi.
IDM gibi bir program var mi?
Bu sisteme baska bir version mac kurulurmu benim kurmus oldugum eski galiba dedigim gibi dun ilk defa mac ile tanistim hic bir sekidle takip etmezdim. Ekran görüntüsü almayi ögrendigimde resimleri paylarsirim.
Yardim edecek arkadaslardan bir ricam daha olucak dedigim gibi yeni tanistim cevap verecek olursaniz detayli bir sekilde olursa ikinci bir soru ile karsilasmazsiniz :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkeze iyi forumlar araniza yeni katildim buda benim ilk mesajim :D Benim bir kac sorum yardim isteyim olucak. Dün internetten dolasirken Karsima iatkos ml2 cikti bende nedir bir bakalim dedim ve youtube da recep baltas in cekmis oldugu videolara denk geldim neyse kisa keseyim :D

Videolari siraya koydum önce virtualbox kurdum daha sonra anlatildigi gibi iatkos yükledim buraya dikkat lütfen orda hic bisey yapmadan extra bisey yüklemeden bir ses denmesi yaptim ses cikti iki ses karisinca biraz hisirti oldu ama tek ses-muzik olunca sorun yoktu bende usb anlatildigi gibi kurulum yaptim yaklasik 1 saat sürdü ve basari ile tamamlandi. Sira bilgisayara yüklemeye geldi aynen yine video da anlatildigi gibi yaptim ve basarili bir sekilde yükledim ama ses yoktu bu sefer biraz arastirdim yine kext yüklemem lazim mis kext helper ile vodoohda 2.8.7 icindeki kext yükledim olmadi daha sonra bu kext leri yüklenildigi yerden gidip sadece ayni isimde olanlari sildim daha sonra alc1200_1056 icindeki kext yükledim ve ses yine olmadi bir yerde birseyleri yanlis yaptigim acik yardim ederseniz sevinirim pc de yaptigim tek sey film izlemek ve internette gezinmektir.

Bilgisayarim su sekilde.
  • İslemci Q6600
  • Anakart asus p5Ql-e
  • Ekran karti gtx275 nvidia
  • Ram 4gb kingston hyperx 800mhz calisiyor
320gb sata bunu kurulum yaptim video daki gibi ikiye böldüm alisirsam tek bunu kullanirim güzel bir kurulum yaptiktan sonra.
Yukarda yazdigim gibi ilk sorunum sesin olmamasi ayrica su konularda da yardimci olursaniz sevinirim.
Bilgisyardaki gibi bir görev yöneticisi var mi ?
Bilgiyarda bulundugum yer ve klavyeyi almanya/ca olarak sectim iatkos dili türkce su anda mkv dosyalarini alt yazi ile izlerken sorun olacagindan eminim bir kac sayfada türkce karakterleri göstermedi bunu nasil cözerim ve MPC k-litecodec gibi biseyler varmi.
IDM gibi bir program var mi?
Bu sisteme baska bir version mac kurulurmu benim kurmus oldugum eski galiba dedigim gibi dun ilk defa mac ile tanistim hic bir sekidle takip etmezdim. Ekran görüntüsü almayi ögrendigimde resimleri paylarsirim.
Yardim edecek arkadaslardan bir ricam daha olucak dedigim gibi yeni tanistim cevap verecek olursaniz detayli bir sekilde olursa ikinci bir soru ile karsilasmazsiniz :D

Kurulum yaptigin USB/DVD icinden ses kextini kopyalayabilirsin.
Gorev Yoneticisi Mac icin Activity Monitor (applications / Utilities / Activity Monitor
VLC media player yukle. Butun dilleri destekliyor. Ayrica sistemin dilini System prefrences / Language / Region / preferred Languages icinden degistirebilirsin.
IDM gibi program JDownloader
Kurulur.
Ekran goruntusu almak icin shift +cmd(win tusu ) +3 tusuna basiyorsun.

Öncelikle cevap icin tesekkürler. Vlc player mac icin var ise kesinlikle kullanirim. Jdownloader daha önce PC'de kullandim pek begenmiyorum ama baska sansim yoksa onu kullanirim artik :D

Ekran görüntüsü icin shift+wintusu+3 batigim bu (§) isaret cikiyor yapamadim. Ses sorununa gelince usb nin icinden extensions dosyasini mac´a kopyaladim ama neyi yükleyecegimi bilmiyorum. Ama bence bunlari zaten kurulum yaparken yüklemistir ama windows'taki gibi fazladan bir ses treiber i oldugu icin calismiyor olabilir diye düsünüyorum. Ama ugrasacagim yapmaya calisacagim. Bügün mac mavericks 10.9.5 yüklemeye calistim usb yükledim bilgisayara yükleme asamasinda o yesil ekrana kadar geldim ama oraya gelince ne klavye ne mouse calismadi bende tekrar iatkos ml2 kurdum su anda hic bir sey yüklemedim.

Öncelikle cevap icin tesekkürler.Vlc player mac icin var ise kesinlikle kullanirim jdownloader daha önce pc de kullandim pek begenmiyorum ama baska sansim yoksa onu kullanirim artik :D. ekran görüntüsü icin shift+wintusu+3 batigim bu (§) isaret cikiyor yapamadim. Ses sorununa gelince usb nin icinden extensions dosyasini mac´a kopyaladim ama neyi yükleyecegimi bilmiyorum ama bence bunlari zaten kurulum yaparken yüklemistir ama windows daki gibi fazladan bir ses treiber i oldugu icin calismiyor olabilir diye düsünüyorum. Ama ugrasacagim yapmaya calisacagim. Bügün mac mavericks 10.9.5 yüklemeye calistim usb yükledim bilgisayara yükleme asamasinda o yesil ekrana kadar geldim ama oraya gelince ne klavye ne mouse calismadi bende tekrar iatkos ml2 kurdum su anda hic bir sey yüklemedim.
Ses'in virtualbox'da çalışıp ana kurulumdan sonra çalışmaması normal çünkü virtualbox içerisinde aygıtlar uyumlu gibi gösterilmekte. Ana kurulumdan sonra Voodoo HDA veya ses kartınızın modelini yazıp kextini indirip kext utility ile kurarak deneyebilirsiniz.

Sifirdan tekrar bir kurulum yaptim kurarken ses dosyalarini secmedim belki karisiyordur diye. Dediginiz gibi voodoo hda yükledim kurdum ve sistem tercihlerinde gözüktü ama bastigimda calimadi diye bir uyari aldim. Ben de sag tikladim ve sildim. Simdi multibeast 5.5.5 indirdim ve icindeki ses kextlerini tek tek kurup deneyecegim. Bununlar ilgili iki sorum olucak. Her yükleme yaptigimda yeniden baslatmalimiyim ? Yükleme yaptiktan sonra bunu tekrar nasil kaldirabilirim ? Benim yaptigim islem sistem/kitaplik/extensions dan en son yüklenin kextsi silmek böyle yapmam dogrumu ve yeterli mi?

Sifirdan tekrar bir kurulum yaptim kurarken ses dosyalarini secmedim belki karisiyordur diye. Dediginiz gibi voodoo hda yükledim kurdum ve sistem tercihlerinde gözüktü ama bastigimda calimadi diye bir uyari aldim.bende sag tikladim ve sildim.Simdi multibeast 5.5.5 indirdim ve icindeki ses kextlerini tek tek kurup deneyecegim bununlar ilgili iki sorum olucak.Her yükleme yaptigimda yeniden baslatmalimiyim ? Yükleme yaptiktan sonra bunu tekrar nasil kaldirabilirim ? Benim yaptigim islem sistem/kitaplik/extensions dan en son yüklenin kextsi silmek böyle yapmam dogrumu ve yeterli mi?
Her yukleme yaptiginda yeniden baslatmalisin. Kext silme yontemin dogru.

Baya bir kext denedim ama yapamadim. Ben de yosemite kurmaya calisiyorum hatta kurdum kurma islemi basari ile tamamlandi dedi ve yeniden basladi ama acilmiyor su anda. Siyah ekran ve sol tarafta yanip sönen imlec var 5 dakika bekledim bisey olmadi. Acaba anlatimda oldugu gibi kext silsem olur mu ?

Yardimlariniz icin tesekkür ederim ama dedigim gibi ne yaptiysam iAtkos ML2'de ses sorununu cözemedim ve Yosemite'yi kurmayi basardim. Ses ve internet icin gereken kext dosyalarini bulup basari ile yükledim. Şu anda Yosemite'yi kullaniyorum ama iki sorunum var. Yukarda yazdigim gibi pc actigimda hic bisey yapmazsam siyah ekranda takilip kaliyor ama f8 basip kurulum usb sine girip cloverda yüklemis oldugum hdd basip baslatirsam yazilar geliyor ve sonra aciliyor. Bunun düzgün acilmasi nasil saglarim ?

İkinci sorun ise sistemi kapat dedigimde biraz bekleyince yine yazilar geliyor pc kapanmiyor yeniden basliyor.

Bunlari düzeltmem icin nasil bir yol izlemem lazim f8 basip öyle boot etmeye raziyim ama düzgün bir sekilde kapatamiyorum.

Yosemite.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı