Çözüldü Q6600 HD 3650 sistem OCTT Stres testinde kapandı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GIGABYTE B450M S2H / R5 2400G / 2×8 CORSAİR 3000MHZ RAM / A400 500GB SSD
G41mtd3.
4 GB 1333MHz Kingston RAM.
Q6600.
1GB HD3650.
250W PSU.

İşlemcimin fanı kırık ve macunsuz kullanıyordum. Daha yeni 1 2 gün olmadı yeni stok fan taktım ve macun bakımını yaptım. Ardından merak ettiğim için önceden işlemcim boşta 60-70 derecede çalışıyordu şimdi yük altında kaç derece yapar diye OCTT stres testi yapayım dedim. Hiç ayarlara dokunmadan direkt testi başlattım. 5-6 DK sonra PC restart attı ve şimdi açılmıyor. ''bip bip bip'' Power arıza sesi veriyor. Halbuki Power'ı da yeni aldım. Neden kaynaklı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
OCTT stres testinde tüm bileşenleri %90 kullanımda test etmişim ve bu yüzden en son 75 dereceyi gördüm hemen ardından bilgisayarı kapandı yani herhangi bir sorun yokmuş aslında, sürekli gelen bip sesi sorununuda şu şekilde çözdüm: RAM'lerden birini çıkarıp tek RAM ile çalıştırdığımda PC düzeldi ardından PC'yı kapattım ve çıkardığım RAM'i de geri taktım sorunum düzeldi sadece işlemci stres testinde 73 dereceyi gördü fakat ilerisine gitmesine izin vermeden testi sonlandırdım. Özetle stok fan ile bu kadar oluyor ve oyunlarda sıkıntı çıkarmıyor örneğin Zula da 50-55 derece arasında stabil çalışıyor.
Zaten yüksek oyunlar içinde sistemim yeterli değil :)
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU çıkışlarını ölçmek gerekiyor. Sorun PSU beslemesinde mi, anakart beslemesinde mi? Önce bu anlaşılmalı.

PSU'yu söküp bir tamircide ölçtürme şansınız varsa, ölçtürün. Zaten sanırım eski bir PSU.

OCTT stres testinde tüm bileşenleri %90 kullanımda test etmişim ve bu yüzden en son 75 dereceyi gördüm hemen ardından bilgisayarı kapandı yani herhangi bir sorun yokmuş aslında, sürekli gelen bip sesi sorununuda şu şekilde çözdüm: RAM'lerden birini çıkarıp tek RAM ile çalıştırdığımda PC düzeldi ardından PC'yı kapattım ve çıkardığım RAM'i de geri taktım sorunum düzeldi sadece işlemci stres testinde 73 dereceyi gördü fakat ilerisine gitmesine izin vermeden testi sonlandırdım. Özetle stok fan ile bu kadar oluyor ve oyunlarda sıkıntı çıkarmıyor örneğin Zula da 50-55 derece arasında stabil çalışıyor.
Zaten yüksek oyunlar içinde sistemim yeterli değil :)

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı