Q6600 ısınma sorunu

Mertseiydq

Hectopat
Daha fazla  
Elimde 1150 pin Intel fan ve Q6600 ikilisi bulunuyor fakat boşta 45-50 dereceleri görüyorum termal macunu bilgisayarcıdan almıştım çok kaliteli bir şey değil değiştirsem sorunum çözülür mü? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64 ile Speed Fan aynı, Core Temp ile HW Monitor aynı değerleri veriyor. Bu programlardan hangisi doğru?
Termal macun ile çözülme ihtimali var. Yine de soğutucu modelini atabilir misiniz? Uygun olmayan bir soğutucu kullanıyor olabilirsiniz. Intel'in orijinal soğutucuları birbirine benzer ama bakır kullanımı veya materyal miktarı gibi farklılıkları var.
Fotoğraf atamıyorum ama fan orjinal ve altı bakır.

@Mertseiydq Muhtemelen "PCG 2013D" veya daha düşük olan "PCG 2013C" versiyonu var elinizde. İki türlü de işlemcinize yetmeyecektir. Bu soğutuculardan en yüksek seviyeli olanın bile kapasitesi 90W değerini geçmiyor. Sizin işlemciniz ise 105W TDP değerine sahip. Kaliteli bir macun ve daha yüksek ısı dağıtma kapasiteli bir soğutucu almanızı öneririm.

@Mertseiydq Muhtemelen "PCG 2013D" veya daha düşük olan "PCG 2013C" versiyonu var elinizde. İki türlü de işlemcinize yetmeyecektir. Bu soğutuculardan en yüksek seviyeli olanın bile kapasitesi 90W değerini geçmiyor. Sizin işlemciniz ise 105W TDP değerine sahip. Kaliteli bir macun ve daha yüksek ısı dağıtma kapasiteli bir soğutucu almanızı öneririm.
370739

Fan bunun aynısı.
Ucuz yollu fan önerebilir misiniz? Termal macun olarak Cooler Master Mastergel Pro almayı düşünüyorum.

Bu soğutucudan aşağısını önermem. 100W TDP değeri verilmiş üretici sayfasında. İşlemcinizin biraz altında kalıyor ama şu an kullandığınıza göre çok daha iyi. Mümkünse 45-50 TL daha ekleyip SD964B (150W TDP) veya SD963B (130W TDP) alın. O kadar çıkamam diyorsanız da SD962B işinizi çoğunlukla görecektir. Ama o durumda da mucize beklemeyin. İşlemciniz tam yük altındayken oluşan stresi azaltırsınız. Daha iyi soğutma istiyorsanız, bütçeyi artırmanız gerekecektir. Macun seçiminiz ise güzel bence.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı