Q6600 işlemci sıcaklığı yanlış gözüküyor

Otaku

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : Xeon X3450 O.C (5.0 GHZ)
GPU : GTX 1080 TI O.C 12 GB
RAM : 16 GB DDR3 1866mhz O.C
Monitör : LG Ultrawide 34'
Meslek
Jıte E Spor takımında Pınar hanımın Koçu
Arkadaşlar merhaba Q6600 işlemci kullanıyorum boştayken 105 derece gösteriyor. Bu yüzdende işlemci gücü düşürtüyor. 2.4 GHz olacağı yerde 1.6 GHz oluyor. Alüminyüm bloğa dokunduğumda anakart chipsetinden daha soğuk olduğunu görüyorum. BIOS'ta da diğer sıcaklık ölçen yazılımlarda da aynı ısıyı alıyorum. Isı sensörü net hatalı olmalı. Isı sensörünü nasıl kapatabilirim ya da tamir edebilirim?

Not: Termal macun sürülü hava sirkülasyonu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklığı gördüğünüz uygulamanın ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz? Fahrenheit olabilir ya da sensör bozuk olabilir. HWiNFO64'te bakmanızı öneririm. Tüm sensörleri gösteriyor bu uygulamada.

Baktığınız yazılım farklı değerler gösteriyor olabilir BIOS üzerinden bakın.

Yok hocam en çok BIOS'tan bakıyorum zaten. BIOS'ta 95 derece

Sıcaklığı gördüğünüz uygulamanın ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz? Fahrenheit olabilir ya da sensör bozuk olabilir. HWiNFO64'te bakmanızı öneririm. Tüm sensörleri gösteriyor bu uygulamada.
fahrenheit değildir hocam derece simgesi var nede olsa. Biostada, yazılımlardada aynı

Fahrenheit değildir hocam derece simgesi var ne de olsa. Biostada, yazılımlardada aynı

C° olarak dediğiniz gibi gösteriyorsa ya gerçekten ısınma sorunu var ya da sensörler bozuk bir yerlerde. HWiNFO64'te bakar mısınız hangi sensörler 100 derece gösteriyor.

İşlemci ile fan arasındaki fan ayaklarının tamamen oturduğundan emin misin termal macun kullanıyor musun?
hocam tamamen oturduğunu düşünüyorum oynatmaya çalıştığımda kesinlikle oynamıyor sapasağlam

C° olarak dediğiniz gibi gösteriyorsa ya gerçekten ısınma sorunu var ya da sensörler bozuk bir yerlerde. HWiNFO64'te bakar mısınız hangi sensörler 100 derece gösteriyor.
dediğiniz uygulamayı indirdim sonuçlar şöyle

Dosya Ekleri

• 20220829_171654.jpg
    20220829_171654.jpg
    190,5 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Hocam tamamen oturduğunu düşünüyorum oynatmaya çalıştığımda kesinlikle oynamıyor sapasağlam

Dediğiniz uygulamayı indirdim sonuçlar şöyle

Sensörler bozulmuş. Tj değerlerini bile yanlış gösteriyor. Bu sorun ya işlemciden ya da anakarttan kaynaklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı