Q6600 sistem parça değişimi

331494

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Uzun yıllardır kullanmadığım bir bilgisayarım var diriltip ufak tefek işler için kullanmaya karar verdim. Bilgisayarı açtım Windows 7 kurdum, test için Zula'yı indirdim ve oynayabildim ama arada bir mavi ekran verdi. Bilgisayar bileşenleri eski. Intel sistem. İşlemci ve anakart hariç bu kasada neleri revize edebilirim, ya da parça değiştirmem için anakartı da değiştirmem gerekli mi? Ne değişiklikler yapabilirim. Tecrübelileri bekliyorum.

bilgisayar:

İşlemci:
Intel Core Duo Quad CPU Q6600.
anakart: Gigabyte GA-EP31-DS3l (rev. 1.0)
RAM: Corsair xms2 DDR2 2x2 4 GB 800MHz.
ekran kartı: GeForce 9600 GT.
HDD: 500 GB.
PSU: 500W.

Hocam anakartınız Max 4 GB RAM destekliyor yani işlemci ve anakart dışında ekran kartını değiştirebilirsiniz SSD takabilirsiniz.

Anakart DDR2, ne ytaparsanız yapın 4 GB'dan fazla RAM yükseltmesi yapamayacaksınız. Anakart DDR3 olsaydı bir şeyler diyebilirdim, çok saçma olur DDR2 bir anakarta Xeon işlemci ve ona göre bir ekran kartı takmak, bence hepsini satın 41 ya da P43 bir çipset anakarta ve Xeon işlemcili 8 GB RAM'li bir sistem yapın. Yoksa şu an yapılacak tek şey ölü yatırım olur.

Hocam anakartınız Max 4 GB RAM destekliyor yani işlemci ve anakart dışında ekran kartını değiştirebilirsiniz SSD takabilirsiniz.
Ekran kartı olarak bu anakart ve işlemciye hangi ekran kartları uygun olur ve darboğaz yapmaz? Ve SSD taktığımda sorun yaratır mı, uyumlu olur mu?
Anakart DDR2, ne ytaparsanız yapın 4 GB'dan fazla RAM yükseltmesi yapamayacaksınız. Anakart DDR3 olsaydı bir şeyler diyebilirdim, çok saçma olur DDR2 bir anakarta Xeon işlemci ve ona göre bir ekran kartı takmak, bence hepsini satın 41 ya da P43 bir çipset anakarta ve Xeon işlemcili 8 GB RAM'li bir sistem yapın. Yoksa şu an yapılacak tek şey ölü yatırım olur.
Bu bilgisayar ana bilgisayarım değil. Uzun zamandır kullanmıyordum depoda buldum taktım baktım çalıştı. Bu ürünlerin hepsi zaten çok ucuz ve eski ürünler. Tümünü satmaktan sa işlemci ve anakart üzerinde olmak suretiyle diğer parçalarını değiştirmek istiyorum. Peki aynı işlemciyi kullanıp 8gb ram kullanabileceğim bir başka anakart varmıdır uyumlu?

Ekran kartı olarak bu anakart ve işlemciye hangi ekran kartları uygun olur ve darboğaz yapmaz? Ve SSD taktığımda sorun yaratır mı, uyumlu olur mu?

Bu bilgisayar ana bilgisayarım değil. Uzun zamandır kullanmıyordum depoda buldum taktım baktım çalıştı. Bu ürünlerin hepsi zaten çok ucuz ve eski ürünler. Tümünü satmaktan sa işlemci ve anakart üzerinde olmak suretiyle diğer parçalarını değiştirmek istiyorum. Peki aynı işlemciyi kullanıp 8 GB RAM kullanabileceğim bir başka anakart var mıdır uyumlu?

Hocam oyun oynamayacaksanız ekran kartı yerine SSD alıp Windows 8.1 veya Windows 10'un ilk sürümlerinden birini kurarsanız daha hızlı olacaktır bilgisayar.

GT 1030, HD 6770, HD 5770, GT 730(250TL ve altı fiyatlar), HD 6570(OC ile GT 730'a denk oluyor),HD 5570(ekleme: Bunlar ekran kartı). SSD'ye bir şey demeyeceğim o sisteme sadece winsdows 8.1 kurun farkı görürsünüz. SSD'siz kullanıyorum açılış 1dakika 15 saniye falan oluyor SSD yok. Bazen 45 saniyeye bile düşüyor.
Ekleme: HD serisi bir kart alacaksanız HD X(minimum 5)X(6, 7, min5, 8'de olur)X(5, 7)0 olan diğer kartları da. İnceleyin bakın bu kartlardanda ucuza denkgetirirseniz kapın. GTX 750 Ti darboğaz yapabilir maksimum GTX 750 Ti olur o sisteme. PSU'da önemli PSU'nuz 12V kanalından verdiği a ile 12'yi çarpın PSU nuzun maksimum verebileceği güç odur ona göre dikkat edin PSU'da değişmeniz gerekebilir. RAM'ınız 4 GB daha da yükseltemessiniz. Her şekilde bazı oyunlarda RAM'den dolayı droplar ile karşılaşacaksınız. Ben pek de yüksek ücretlerle ekran kartı almanızı tavsiye etmem.

Son düzenleme:
Hocam oyun oynamayacaksanız ekran kartı yerine SSD alıp Windows 8.1 veya Windows 10'un ilk sürümlerinden birini kurarsanız daha hızlı olacaktır bilgisayar.
Ben oyun oynamayacağım ama arada arkadaşlar eve geldiğinde cs falan atarız diye düşünmüştüm. Windows 8.1 kaldırır mı?
GT 1030, HD 6770, HD 5770, GT 730(250TL ve altı fiyatlar), HD 6570(OC ile GT 730'a denk oluyor),HD 5570. SSD'ye bir şey demeyeceğim o sisteme sadece winsdows 8.1 kurun farkı görürsünüz. SSD'siz kullanıyorum açılış 1dakika 15 saniye falan oluyor SSD yok. Bazen 45 saniyeye bile düşüyor.
Hocam pek bir şey anlamadım ama... Yani bu yukarıdaki ekran kartları bu haliyle uyumludur mu diyorsun? Ve ssd siz bir şekilde win. 8.1 kurabilir miyim yani bu haliyle bile?

Son düzenleme:
Ben oyun oynamayacağım ama arada arkadaşlar eve geldiğinde CS falan atarız diye düşünmüştüm. Windows 8.1 kaldırır mı?

Hocam kaldırır evet hatta Windows 10 1507 sürümünü kurabilirsin benim de buna benzer bir sistemimde Windows 10 kurulu ve sıkıntısız çalışıyor SSD alırsanız daha iyi olur bu arada CS:GO'da 50-60 FPS oynatır bu sistem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı