Q6600 sisteme OC yapmak

yasinseker02

Decapat
Şimdi arkadaşlar sistemimi yazıyorum.
HD7750 2 GB 128 Bit.
Q6600.
ASUS P5B anakart.
380W PSU (Cooler Master)
8 GB RAM 800MHz 4×2.
Elimde stok fan var, termal macun en son 4 ay önce sürdüm. Yeni alacağım boşta 40 derece, yükte 57 58 civarı oluyor. CS:GO oynuyorum ağırlıklı. Yeni termal macun alınca 10 derece düseceğini varsayarsak kaç GHz'e çıkarmaliyım? Yani en iyi performansi ne kadar da verir? Bir de son sorum bir kere OC denemiştim fakat işlemci MHz'sini arttirinca RAM'de artiyor, RAM'i kac yapmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam stok fan ile çarpanı 20'den fazla artırmamanızı tavsiye ederim. Birkaç gün önce Q9650 işlemciyi çöp ettim 😞 RAM frekansına bir şey diyemeyeceğim daha iyi bilen birisi anlatsın.

Çöp ettiğinize emin misiniz belki jumper CMOS sıfırlamayla açılır sistem.
Şimdi arkadaşlar sistemimi yazıyorum.
HD7750 2 GB 128 Bit.
Q6600.
ASUS P5B anakart.
380W PSU (Cooler Master)
8 GB RAM 800MHz 4×2.
Elimde stok fan var, termal macun en son 4 ay önce sürdüm. Yeni alacağım boşta 40 derece, yükte 57 58 civarı oluyor. CS:GO oynuyorum ağırlıklı. Yeni termal macun alınca 10 derece düseceğini varsayarsak kaç GHz'e çıkarmaliyım? Yani en iyi performansi ne kadar da verir? Bir de son sorum bir kere OC denemiştim fakat işlemci MHz'sini arttirinca RAM'de artiyor, RAM'i kac yapmaliyim?

Stok fanla çok iyi bir O.C performansı alacağını sanmam yükte o haliyle 58 oluyorsa O.C'de daha da yükseklere çıkacağı için sağlıklı olmayabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı