Q6600 ve 9600 GT sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
750
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir aklımı kurcalayan bir soruya cevap bulamadığım için technopat.nete yazma kararı aldım.
Öncelikle 2008 yılında Vatan Computer'dan 1 dolar = 1.15 TL sabit kur kampanyasından yararlanıp harika bir sistem toplamıştım. Yıllar geçtikçe tabii ki sistem eskidi ve kasam bir taraflarda atıl vaziyette uzun süredir bekledi. Kasa olarak Thermaltake’in güzel bir oyuncu kasası var. Bu kasayı atmak istemiyorum, manevi olarak çok değerli gördüğüm bir bilgisayar. Benim isteğim bu kasaya ciddi bir harcama yapmadan iş yerimde muhasebe, ufak tefek AutoCAD projelerini kurcalamak ve hafta sonları belki orta ve alt seviye oyunları açacak bir hale getirmek. Sistemi atmak yerine PC konusunda genius arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var kasayı atıp yeni bir kasa topla demek en kolayı kaldı ki zaten ayrı bir bilgisayarım var. Ben sadece bu sistemi diriltmek istiyorum.

Kasanın özelliklerine gelecek olursak:
  • Kasa: Thermaltake Armor MX
  • Anakart: ASUS striker II Formula
  • İşlemci: Intel Quad Q6600 2.4 GHz
  • RAM: Kingston DDR2 2 GB X 2 toplam 4 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA 9600 GT 1 GB
Evet arkadaşlar kabaca sistem bu. Benim asıl sorularıma gelecek olursak:

1-Bu sisteme diğer RAM'lari çıkarıp DDR2 8 GB tek bir RAM takmayı düşünüyorum ne kadar etkili olur? Anakart DDR3'ü destekliyor mu bilmiyorum.
2-Bu sisteme SSD takviyesi yapabilir miyim?
3-Ekran kartında HDMI çıkışı yok. HDMI çıkışını nasıl alırım?
4-Power supply bozulduğu için nasıl bir power supply almalıyım?
5-Bu anakartı bu günkü sisteme entegre etmek için daha neler önerebilirsiniz? Bu sisteme güncel bir şeyler entegre etmek imkansız mı?
Bütçe maksimum 750 TL, önerilerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.
Koca sitede yok mu yardımcı olacak

Son düzenleme:
Arkadaş mantıklı yazmiş, ama 750tiın ikinci el piyasası gereksiz pahalı, 350-400 den aşağı kart yok. 550ti veya 650ti özellikle ikinci el 150-180 civarı, 120tlye alırsın rahat.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoda 750ti ile kullanıyorlar, bazı oyunlarda GPU yükleniyor bazılarında CPU. Ama 750 genelde baskın olan gibi. 650ti ikinci el tavsiye ederim bulursan temiz.

Bence daha masraflı olsada 750ti ali expresde tam 300 lira kendim de aldım istersen linki bırakakabilirim ve anankartın ddr2 ram destekliyor ddr3 ram alırsan takıp çalıştıramazsın hatta takmazsın bile
Anakartına da baktım kötü bir ankara değil hatta overclock için tasarlanmış heralde ddr2 en fazla1066mhz ram destekliyor 8 gb a kadarda limiti var bunlara göre bir ram alabilirsin daha sonra işlemciye overclock yaparsan farkı hissedersin

Son düzenleme:
Anakartıma 4 adet ddr2 2GB 1066 MHz ram alsam destekler değil mi
En son şöyle bir sistemde karar kıldım :
Ekran kartı olarak gtx 750 ti buldum 300 TL’ye
4 adet ddr2 1066 MHz ram düşünüyorum ama nereden ve hangi güvenli yerden alabilirim bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Bunlara ilave olarak Samsung 250 GB Ssd 860 evo sata3 uyumlu olur heralde(Vatanda 302 tl).Power supply olarak RAMPAGE RMP-600-80P 600W 80PLUS düşünüyorum bunun da fiyatı vatan computerda 290 tl.
Arkadaş mantıklı yazmiş, ama 750tiın ikinci el piyasası gereksiz pahalı, 350-400 den aşağı kart yok. 550ti veya 650ti özellikle ikinci el 150-180 civarı, 120tlye alırsın rahat.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoda 750ti ile kullanıyorlar, bazı oyunlarda GPU yükleniyor bazılarında CPU. Ama 750 genelde baskın olan gibi. 650ti ikinci el tavsiye ederim bulursan temiz.

Letgoda 300 TL’ye 750 ti buldum satıcıdan cevap bekliyorum umarım durumu iyi çıkar

Eğer anakatında 4 tane ram soru varsa destekler tabi ki ramleri n11 bulabilirsin belki SSD içinse galiba o SSD hard disk gibi kablo ile bağlanıyor Du öyle ise oda sıkıntı değil ama psu fazla 450 en fazla 500 alsan yeter ama ilerde yeni bir sistem daha toplarım dersen 600 watt alabilirsin

Arkadaşlar en son olarak Asus striker II formula anakartına 4x2 GB 800mhz kingston ram taktım ve Asus gtx 750 ti 2 GB 128 bit tek fanlı ekran kartı aldım power supply olarak rampage 600w 80+ aldım ssd olarak Wd 240 GB aldım
Sistem salı günü denenecek akşamına bildiririm inşallah sistemde problem çakmaz ve verimli çalışır.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı