E5700 ve 9600 GT sistem yükseltme

karacumapususu

Centipat
Üstatlarımdan tavsiye almayı, yardımlarınız doğrultusunda en mantıklı yönetemi seçmek için beyin fırtınası yapalım istiyorum.

Şu an elimde olan bilgisayarımın özellikleri şu şekildedir:
  • -NVIDIA GeForce 9600GT.
  • -Intel Core 2Duo E7500 2.93GHz.
  • -2 adet Kingston'dan oluşan toplamda 4 GB RAM.
  • -ASUS P5QL Pro anakartcık.
Sahip olduğum bu sistem beni yaklaşık 8-9 yıl zor bela idare etti fakat artık ihtiyaçlarımı karşılayamıyor kendileri.
Bu sisteme eklemeler cartlar curtlar yapılabilir mi?
Eğer yeni bir PC toplama kararı alırsak bu PC'den öbürüne transfer yapabileceğim parça var mı?
Bu elimde ki sistemi camdan aşağıya fırlatıp çöp konteynırına isabet ettirmeye mi çalışayım yoksa parçalarını satıp zararın neresinden dönsem kardır mı diyeyim?
Hiçbiri olmadı sizde ekte ki PC'lerden hangisi daha akla yatıyor? Fiyat, performans açısından.

EK:

PC toplama konusu hakkında pek bir fikir sahibi olamadığımdan sizlerin görüşlerini çok önemsiyorum. Her tavsiyenizi dikkate alacağım. Merak ettiğim bir konu var şöyle ki ben şu an sahip olduğum sisteme Ryzen 1600 yapıştırsam üstüne üstelik MSI RX570 koysam. Crusader king 3 oynarken evi havaya mı uçururum: =)

Ekte ki görsel bilgisayarımın güç şeysidir.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-11-02 at 12.34.35.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-02 at 12.34.35.jpeg
    190,2 KB · Görüntüleme: 42
Gösterdiğiniz hiçbir parça o anakartta çalışmaz . Öncelikle anakartınız lga 775 olduğu için o işlemcileri takamazssınız . Ekran kartını da takabilirsiniz ama görüntü verip vermeme riski var ve o güç kaynağı o ekran katının besleyemez . Yani 0 dan sistem kurmanız gerekicek . 500-600 tl ye satın uğraşmayın.

Gösterdiğiniz hiçbir parça o anakartta çalışmaz . Öncelikle anakartınız lga 775 olduğu için o işlemcileri takamazssınız . Ekran kartını da takabilirsiniz ama görüntü verip vermeme riski var ve o güç kaynağı o ekran katının besleyemez . Yani 0 dan sistem kurmanız gerekicek . 500-600 tl ye satın uğraşmayın.

murat bey çok sağolun. Sizce linkini paylaştığım sistemlerden hangisi tercih edilmeli

bu sistem hem indirimde fiyati diğerlerine görede iyi
ssd ler den 1tb harddisk i seçin ramlerden de 2x apacher yani 16 gb lik olanı seçin.
Benim tavsiyem o ssd lerden hiçbirini seçmeyin samsung 860 öneririm minimum bütceniz varsa da daha iyisini alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı