Q6600 ve G31M-ES2l sistemde önce ne yükseltilmeli?

akincelik10

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, daha önceden bu konu ile alakalı benzer bir soru sormuştum ama hala emin olamadığımdan tekrar soruyorum.

Şu anda 200 TL'ye Q9550 alabilme fırsatım var, aynı şekilde Letgo'da da 180 TL gibi uygun bir fiyata sorunsuz X5450 işlemci satışını gördüm. Kendim Q6600 kullanıyorum dört çekirdekli olduğu için günü kurtaran bir işlemci olsa da gerek SSE4.1 desteğinden mahrum olması gerek eski üretimli bir işlemci olmasından ötürü değiştirmeyi düşünüyorum. Ama şöyle bir sıkıntı da var ki PC'de değiştirmem gereken daha eski parçalar var hala 80GB SATA1 HDD kullanıyorum ve anakartım 4 GB RAM'den fazlasını desteklemiyor. Anakart G31M-ES2l, eski bir anakart. RAM miktarı düşük olduğu için darboğazlar yaşıyorum ve çok eski bir HDD olması da ayrıca performansı düşürüyor.

Önceliği hangi parçaya vermeliyim, işlemciyi es mi geçeyim? Maalesef yeni nesil UEFI'li, Ryzen'lı bir sistem toplama imkanım yok bu PC'de hangi parçaya yatırım yapılmalı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci değiştirseniz bile 4 GB RAM performansınızı ciddi şekilde kısıtlayacağı için günün sonunda beklenilen performans farkını size sağlamaz. Bu sistem için en mantıklı yükseltme bir SSD olabilir. Bu sistemde daha iyi performans alabilmek için ancak G41 DDR3 bir anakarta geçmek lazım ki anakart ve RAM tarafında da en azından 400TL civarında bir yatırım yapmanız gerekir.

Konuya geç döndüm yine, işlemciyi SSE4.1 desteği olmadığı için değiştirmek istiyorum ama dediğiniz gibi 4 GB ram büyük bir kısıtlama aynı şekilde HDD de performansı ciddi oranda düşürüyor. Belki şu anda G41 anakarta geçip RAM yükseltmek daha avantajlı olabilir çünkü tarayıcıda sekme açmayı seven bir insanım, son zamanlarda 4 GB RAM ciddi problem olmaya başladı bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı