Q8200 sistem kapanıyor

Karadenizli2828

Kilopat
Sistemimi yeni bir kasaya taşıdım ve bu sorun başladı, 2 gündür 2 kere kapandı. Sorun şu şekilde, bilgisayarı normal kullanırken tüm fanlar ve RGB'leri duruyor, monitör standby moduna geçiyor. 5-6 saniye sonra yeniden açılıyor ancak sanki hiçbir şey olmamış gibi kullandığım programlar açık sadece ekran kapanıp açılmış gibi. Sıcaklık değerlerini kontrol ettim işlemci ve ekran kartını %100 yük altında tuttum ancak ekran kartı 55 dereceyi geçmedi işlemci ise 65'i. Zaten daha yeni kasaya koydum ve macunlarını değiştirdim. Sistemi doğru montaj ettiğime eminim. Power'dan olduğunu düşündüm ancak öyle olsa sistem toptan kapanıp en baştan açılmaz mıydı? Bir de zaten PSU Xigmatek X-Calibre 500W 80+. Yani sisteme kesin yetiyor sizce sorun nedir? Sistemim şu şekilde;

Intel Core 2 Quad Q8200 işlemci.
Foxconn G41MX 2.0 anakart.
4 GB DDR2 800 MHz RAM (2+2 Hi-Level marka)
ASUS AMD Radeon HD5450 silent fansız model ekran kartı.
Ranker virgo kasa.
Xigmatek X-Calibre 500W 80+ PSU.
Patriot Burst 240 GB SSD + Samsung 500 GB HDD.

BIOS yükseltmek zor değil.
Foxconn anakart için BIOS foxliveuptade indir oradan son sürüme güncelle.

Merhaba yaklaşık 2 gündür sistem uzay montajlı ve herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Montajın neresinde hata yapmış olabilirim kısa devre yapması için? Bildiğimiz aldım anakartı kasaya vidaladım. Anakart çok eski ancak kasa yeni, montajda kasanın vidalarını kullandım acaba sırf bu yüzden böyle bir şey yapması mümkün müdür?

Foxconn anakartta benim de karşılaştığım bir sorun biraz hasas bir montaj yapmalısınız eğer elinizde eski vidalar varsa onları kullanın. Anakartı takarken dikkatli olun mutlaka bir yerde kısa devre yapıyordur kasaya tam oturtunki anakart hareket etmesin kasa içinde titreme fanların çalışması sonucu oyamaması için düzgün yerleştirin tam kasaya oturucak şekilde olursa sıkıntı olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Receb baltaşın eski videolarından biri dikkatlice izleyin belki de nerede hata yaptığınızı anlayacaksınızdır. İsterseniz sizin kasanıza benzer bir videoda bulabilirsiniz YouTube kanalında.

Kasaya takınca yine sorun yapmaya başladı. Montajın neresinde hata yapıyor olabilirim ki, Anakartın eski vidaları var ancak daha kalın oldukları için kasaya uymuyorlar. Videoyu izledim yaptığımız şeyler aynı. Bende arkaplaka yok bir alakası olabilir mi? Son çare eski kasayadaki vida yuvalarını söküp bu kasaya takacağım oda olmazsa eski kasaya geri dönüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…