Q8300 ile RX580 uyumlu çalışır mı?

Mathisdu

Decapat
Daha fazla  
Hocam ben bütçemi zorlayarak alabileceğim en iyi bilgisayar parçalarını listeledim ancak bir sorum var. Önce parça listesini bırakıyorum:

Yeni alacağım PC:
Anakart: MSI A320M a Pro.
Ekran kartı: RX580 Sapphire Pulse 8 GB.
İşlemci: Ryzen 3 3100.
RAM: Kingston Fury 2x8 16 GB.
Güç kaynağı: Aerocool VX Plus 500W.

Şu anki PC:
Anakart: ASRock G41M-VS3
Ekran kartı: HD 4650 512MB.
İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8300.
RAM: Bilmediğim 1 tane 2 GB, yakında 2x4 8 GB yapacağım.
Güç kaynağı: GPS-300ab b rev

Sorum şu, önce güç kaynağı ve RX580 Sapphire Pulse 8 GB alsam sistem zarar görür mü? Dağlar gibi darboğaz yiyeceğimin farkındayım ancak parayı hafta hafta biriktireceğim için parçaları anında alamam. Darboğaz oranı hiçbir oyun açtırmayacak seviyede kalırsa ya vazgeçerim ya da; A320M a Pro, işlemci ve RAM alıp HD4650 takarım ancak güç kaynağı yeter mi bilmiyorum. Yetmezse bir adet Q9500 alıp RX580 ve güç kaynağı ile mevcut karta taksam doğru düzgün oyun açtırır mı? Valorant oynatsa yeter. Bunlar olmaz ise hepsini teker teker alacağım, malum fiyatlar artıyor.

580 çok fazla madencilik için kullanılan bir kart alırken dikkatli olun. Darboğaz evet olacak ama sistemi yenilemeye bir yerden başlamak gerek sistemin zarar görme gibi bir durumu yok işlemci yetişebildiği kadar hizmet verecekdir sonuçta bunun için üretildi. Q9500 geçmenize gerek yok yapabilirseniz Ryzen işlemcilere yönelin 2. elde olsa uygun bir şeyler vardır çip çağı yaşandı çok fazla çekirdek ve performans artışı oldu şu an eski işlemcilere yatırım yapmak çok anlamsız.

580 çok fazla madencilik için kullanılan bir kart alırken dikkatli olun. Darboğaz evet olacak ama sistemi yenilemeye bir yerden başlamak gerek sistemin zarar görme gibi bir durumu yok işlemci yetişebildiği kadar hizmet verecekdir sonuçta bunun için üretildi. Q9500 geçmenize gerek yok yapabilirseniz Ryzen işlemcilere yönelin 2. elde olsa uygun bir şeyler vardır çip çağı yaşandı çok fazla çekirdek ve performans artışı oldu şu an eski işlemcilere yatırım yapmak çok anlamsız.

Tamam hocam teşekkür ederim. O halde önce RAM, sonra güç kaynağı ve ekran kartı alırım. Bundan sonra A320M, bulursam B450 alıp üzerine Ryzen 3 3100 ve RAM alıp keyfime bakarım.

Hocam ben bütçemi zorlayarak alabileceğim en iyi bilgisayar parçalarını listeledim ancak bir sorum var. Önce parça listesini bırakıyorum:

Yeni alacağım PC:
Anakart: MSI A320M a Pro.
Ekran kartı: RX580 Sapphire Pulse 8 GB.
İşlemci: Ryzen 3 3100.
RAM: Kingston Fury 2x8 16 GB.
Güç kaynağı: Aerocool VX Plus 500W.

Şu anki PC:
Anakart: ASRock G41M-VS3
Ekran kartı: HD 4650 512MB.
İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8300.
RAM: Bilmediğim 1 tane 2 GB, yakında 2x4 8 GB yapacağım.
Güç kaynağı: GPS-300ab b rev

Sorum şu, önce güç kaynağı ve RX580 Sapphire Pulse 8 GB alsam sistem zarar görür mü? Dağlar gibi darboğaz yiyeceğimin farkındayım ancak parayı hafta hafta biriktireceğim için parçaları anında alamam. Darboğaz oranı hiçbir oyun açtırmayacak seviyede kalırsa ya vazgeçerim ya da; A320M a Pro, işlemci ve RAM alıp HD4650 takarım ancak güç kaynağı yeter mi bilmiyorum. Yetmezse bir adet Q9500 alıp RX580 ve güç kaynağı ile mevcut karta taksam doğru düzgün oyun açtırır mı? Valorant oynatsa yeter. Bunlar olmaz ise hepsini teker teker alacağım, malum fiyatlar artıyor.
Güç kaynağınız sanırsam eğer o kartı takarsanız yetmez. Çünkü zaten RX 580 185W, işlemciniz de 95W, toplamda 280W ediyor, güç kaynağınız hali hazırda 300W, dediğinize göre de zaten sadece valorant açsa yeter demişsiniz. Onun için de bu ekran kartı ve işlemcinin bu kadar güç tüketimi yapmayacaktır çünkü valorant o kadar zorlayıcı bir oyun değil. 4Ç/4T bir işlemcinin ne kadar darboğaz yapacağını açıkçası pek anlatmaya gerek yok gibi. Ama yine de sizi bir süre götürür.

Güç kaynağınız sanırsam eğer o kartı takarsanız yetmez. Çünkü zaten RX 580 185W, işlemciniz de 95W, toplamda 280W ediyor, güç kaynağınız halihazırda 300W, dediğinize göre de zaten sadece Valorant açsa yeter demişsiniz. Onun için de bu ekran kartı ve işlemcinin bu kadar güç tüketimi yapmayacaktır çünkü Valorant o kadar zorlayıcı bir oyun değil. 4Ç/4T bir işlemcinin ne kadar darboğaz yapacağını açıkçası pek anlatmaya gerek yok gibi. Ama yine de sizi bir süre götürür.

Teşekkürler hocam. O halde 2x4 8gb RAM aldıktan sonra önce ekran kartı mı yoksa güç kaynağı mı almak daha uygun olur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı