Çözüldü Q8300 işlemci kaç çekirdek?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yusufcann0

Centipat
Daha fazla  
Ben yeni bir işlemci aldım taktım, 2'den yukarı cıkmıyor çekirdek sayısı. Aygıt yöneticisinde 4 gözüküyor görev yöneticisinde 2 gözüküyor kafam karıştı iyicene.

Ekran Alıntısı.PNG

sss.PNG

Çözüm
Sorun orada zaten orada da 2 gözüküyor fazlası yok.

Kral o zamançekirdek 1'e al tiki kapalı hale getir yeniden başlat sonra ms Config'den tekrar 4'e al düzelir.

Önceki işlemcin 2 çekirdekliydi muhtemelen bende ilk Celeron'dan i5'e geçince yaşamıştım.
Ben yeni bir işlemci aldım taktım, 2'den yukarı cıkmıyor çekirdek sayısı. Aygıt yöneticisinde 4 gözüküyor görev yöneticisinde 2 gözüküyor kafam karıştı iyicene.

Eki Görüntüle 2382385

Eki Görüntüle 2382387
İsminden de anlaşıldığı gibi Quad-core yani 4 çekirdekli işlemci.

2 cekirdek 2 thread yani sanal cekirdek fiziki degil
Öyle olsaydı aygıt yöneticisinde 2 adet görünürdü.
Ayrıca Intel Core 2 Quad serisi 4 fiziksel çekirdekli.
Muhtemelen BIOS ayarlarıyla ilgili bir sorun.

İsminden de anlaşıldığı gibi Quad Core yani 4 çekirdekli işlemci.

4 çekirdek olduğunu ben de biliyorum sorun oyun uygulama vs girdiğimde 2 gözüküyor bu da performansı haliyle etkiliyor.

İsminden de anlaşıldığı gibi Quad-core yani 4 çekirdekli işlemci.

Ayrıca Intel Core 2 Quad serisi 4 fiziksel çekirdekli.

4 çekirdek olduğunu ben de biliyorum sorun oyun uygulama vs girdiğimde 2 gözüküyor bu da performansı haliyle etkiliyor.
BIOS'ta "activate all cores" gibi bir seçenek olması lazım, bi kontrol eder misin?

BIOS Update ile sorun çözülürmü ki?

Update'lik bir durum olmayabilir de, bir ayarları kontrol et, eğer öyle bir ayar yoksa veya sorun çözülmezse BIOS Update denersin.

Bende Q8200 vardı epey eskiden görev göneticisinden 4 gözüküyordu bence BIOS güncellemeyle gider ama oyunlarda performans düşüklüğü yaşatcağını sanmıyorum o işlemci en fazla ne yapabilirki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı