Q8300 Sistem Oyunlarda Düşük FPS Sorunu

sibermrc

Hectopat
Katılım
22 Aralık 2012
Mesajlar
135
Yer
Mersin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Tekniker
Merhabalar. Intel Quadcore 8300 işlemci ve Gpu yeni çoğu oyunda kendini tam kullanmadığı halde fps düşük bu neden kaynaklanabilir? Örneğin ortalama %40 Cpu, %45 GPU, Fps 25-35 arası. Sürücüler gayet güncel. Şimdiden teşekkürler.
 
Genelde oyunlarda işlemci kullanımı %100 olmaz, olmamalıda. Ekran kartı kullanımı oyunlarda en az %90 olmalı, sorun ekran kartı kullanımında.

1-Sıfırdan Windows 10 temiz kurulum yap.
2-Anakartın üzerindeki BIOS pilini çıkart, 5-6 saniye sonra tekrar tak.
3-Ekran kartının slota iyi oturduğundan emin ol.
4-Ekran kartının soğutucusunu sök, oradaki termal macunu kuru cam beziyle sil ve yeni macun sür.
 
Dediğiniz doğru. Mesela farklı bir oyunda GTA 5 te CPU %80-100 arası GPU %60-70 lerde bu durumda normal darboğaz CPU da .Sorun yaşadığım oyun Farming simulator 2015.
 
İşlemci darboğaz yapmaz onu aklına getirme, ekran kartı gayet güzel. Sen dediklerimi yap büyük ihtimal düzelecektir. İlk olarak temiz kurulum yap, yani diski komple boşalt yeniden kur Windows 10.

Bir de sistemin tozunu al hepsini sök bir daha tak emin ol.
 
İşletim sistemi değiştirdiğim halde sorun devam ediyor. Bunun nedeni bazı oyunlarda CPU kendini tam kullanmıyor ekran kartıda öyle normal şartlarda CPU nun R9 270x' te darboğazda kalması lazım ama olmuyor. Acaba oyun üreticilerinin yeni sisteme geçmeye eğilim göstermemiz için yapılan bir oyunmu?
 
İşlemlerin hepsini uyguladım fakat düzelmedi. Farklı bir oyunda denedim Battlefield Hardline onda değerler gayet normal. Cpu kullanımı ortalama %50-80, Gpu kullanımı %99 bilginize sunarım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı