Q8300 sistemde format işlemi Windows logosunda kalıyor

Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
4GB DDR2
SSD veya HDD modeli
320 GB HDD
Anakart
gigabyte ga-g31m-s2l
İşlemci
Q8300
Arkadaşlar Q8300 işlemcili bir sistem aldım fakat sisteme kendi hard diskimi takıp format atmaya çalıştığımda Windows logosunda takılıyor. Farklı RAM ve HDD ile denememe rağmen sorun çözülmedi. Sizce sorun anakarttan mı kaynaklanıyor? Sorunun bir çözümü var mıdır?

BIOS sürümü nedir? SATA AHCI ve IDE ayarlarını da bir gözden geçirebilirsiniz.
Bilgisayarı açamıyorum, bios sürümünü bios menüsünden öğrenebilir miyim?
Bir de söylediğiniz ayarları bilmiyorum biraz daha ne yapacağım hakkında açıklama yaparsanız sevinirim :).

Hocam akşam baktığımda 20 dakikada bir sistem yeniden başlatılıyordu. Sabaha kadar beklettim değişen bir şey yok hala kurulum ekranına gelmemiş.
BIOS güncelleyin. Son sürümde de olsa başka bir BIOS bulup flashlayın. Gene sıkıntı varsa anakartı değiştirin. Sonuçta eski anakart bunlar ömrü bitmiştir.

Bilgisayarı açamıyorum, BIOS sürümünü BIOS menüsünden öğrenebilir miyim?

Evet, BIOS'ta sürüm numarası yazar.

Bir de söylediğiniz ayarları bilmiyorum biraz daha ne yapacağım hakkında açıklama yaparsanız sevinirim :).

Zaten BIOS'a girdiğiniz zaman biraz karıştırırsanız başlıkları IDE veya AHCI olarak ayarlanmış bir ayar görürsünüz hocam, IDE ise siz o ayarda Windows kurulumu yapmaya çalıştıysanız onu AHCI olarak ayarlayıp tekrar deneyin. Format USB'sini MBR olarak hazırlamayı da unutmayın.

Zaten BIOS'a girdiğiniz zaman biraz karıştırırsanız başlıkları IDE veya AHCI olarak ayarlanmış bir ayar görürsünüz hocam, IDE ise siz o ayarda Windows kurulumu yapmaya çalıştıysanız onu AHCI olarak ayarlayıp tekrar deneyin. Format USB'sini MBR olarak hazırlamayı da unutmayın.
Hocam ayarı Achi olarak değiştirdim ama değişen bir şey olmadı maalesef. Tamirciye götürdüğümde kuzey köprüsünün ısındığını söylemişti. kuzey köprüsünün ısınması normal değil mi ?

Hocam ayarı Achi olarak değiştirdim ama değişen bir şey olmadı maalesef. Tamirciye götürdüğümde kuzey köprüsünün ısındığını söylemişti. kuzey köprüsünün ısınması normal değil mi ?
Anakart gitmiş büyük ihtimalle, başka bir G31 anakartı ucuza temin edip deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı