Q8300'a ekran kartı tavsiyesi

DeathStroker

Centipat
Öncelikle merhaba, sizlerden ekran kartı önerisi isteyeceğim bütçem 350 TL ve ben Aliexpress'ten alacağım malum günümüz sartlarında bu fiyata orta seviye kart almak çok zor, ben de kararımı Aliexpress'ten yana kıldım, lafı uzatmadan sistem özelliklerimi yazayım.
  • Gigabyte G31 ESL2
  • Intek Quad Core Q8300 2.5 GHz (OC 2.8 GHz)
  • 4 GB drr 2 RAM
  • GeForce GT420
  • 500 GB HDD
Bu sistemle bir cok oyun oynadım acıkcası, Batman AC serisi (Knight haric) - LOL - AC Black Flag - AC 3 - BF4 - Mafia 2 - GTA 4 falan falan normal ve dusuk ayarlarda ama artık biraz daha yeni oyunlara gecis yapmak istiyorum; GTA 5, Batman Knight, BF 1 gibi oyunlara, aslında benim aklımda 750 Ti var. Fiyati da 300 - 350 arası Aliexpress'de ama bu fiyata 750 Ti'dan daha performaslı ya da bir tık üstünde bildiginiz kart var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirttiğiniz gibi 750Ti iyi bir seçim olur. Bulabilirseniz Rx 460 Oem bir kartta işinizi görecektir fakat bu sistemle belirttiğiniz (Gta 5,BF1 v.s) oyunları sağlıklı oynayabileceğinizi düşünmüyorum :) . Yalnızca şuan oynadığınız oyunlarda gözle görülür bir fps artışı yakalamanız kuvvetle muhtemel. İyi konular.

Not: Sisteme SSD eklemeni tavsiye ederim. İmkanın varsa RAM miktarınıda minimum 8GB tut. Sistem eski fakat değiştirme imkanın yok ise ve elinde yalnızca 350TL bütçen varsa kesinlikle SSD+RAM takviyesi yapmanı, sisteminin termal bakımını yapmadıysan yapmanı tavsiye ediyorum.

O fiyatlara RX 460/560 kartlarına da bakılabilir ama bence 750ti en iyi seçim olacaktır.

750ti ve benzeri kartlar o işlemciye darboğaz yapacak bunu bilerek al derim. Q8400 2.74GHz OC ile bu kartı (750ti 2GB modeli.) kullandım özellikle 768P monitör varsa ciddi darboğaz oluyor. Yine de oyunlar iyi kötü oynanıyor o ayrı 😀

Edit: Gümrükte bu kartlara 80-100TL arası vergi de geliyor bilmiyorsan sürprizle karşılaşma diye ekliyorum.

Öncelikle cevaplarınız icin teşekürler , kasam tertemiz o konuda sıkıntı yok termal bakımdan da iyi durumda :) . Quad islemciler eski ama bence güçlü islemciler 750 ti yi rahat besleyebilecegini düsünüyorum youtube de zaten bi cok örnegi var hı bu arada su an sadece ekran kartı icin bütcem var ram icin daha sonradan biseyler ayarlayacağım . Bide aklımda HD 7850 var ama 1 GB bellege sahip olanları satısda Aliekspres te hangisi daha yararlı olur ? Bir diger sorumda SSD hakkında pek bilgim yok SSD nin fps te bir etkisi varmıdır ?

Üç aşağı beş yukarı aynı performansı veriyorlar fakat belirttiğin oyunları oynamayı gerçekten gözüne diktiysen vRAM olarak yüksek olanı tercih etmeni öneririm. Zira bu tarz oyunlar günümüzde minimum 3GB vRAM istiyor. Fakat ben yine ısrarla ekran kartından önce SSD+RAM takviyesi yaparak sistemin genel performansında artışa gitmeni öneriyorum. Zira hangi kartı alırsan al RAM sana sıkıntı çıkaracaktır. SSD olmayışı ise BF1'de kendini sık sık gösterecektir :) . Tabi oynayabilirsen :) .

750ti hem biraz daha güçlü hem yarı yarıya az güç tüketiyor. Bence o alınmalı PSU yazarsanız iyi olur bu arada. Yeni karta yeterli gelir mi bir bakın derim. İşlemciniz belki 1080P çözünürlükte besleyebilir ama 768P için bizzat deneyimledim besleyemiyor 😀
Tamamdır dostum ozaman kararımı 750 ti den yana kullanıyorum teşekür ederim . Psu 400 w monitörüm de 1600x900 cozunurlukte
Üç aşağı beş yukarı aynı performansı veriyorlar fakat belirttiğin oyunları oynamayı gerçekten gözüne diktiysen vRAM olarak yüksek olanı tercih etmeni öneririm. Zira bu tarz oyunlar günümüzde minimum 3GB vRAM istiyor. Fakat ben yine ısrarla ekran kartından önce SSD+RAM takviyesi yaparak sistemin genel performansında artışa gitmeni öneriyorum. Zira hangi kartı alırsan al RAM sana sıkıntı çıkaracaktır. SSD olmayışı ise BF1'de kendini sık sık gösterecektir :) . Tabi oynayabilirsen :) .
Sizede teşekürederim kararım 750 ti den yana o halde su an RAM destegi icin anakart degismem lazım 4 gb max destekliyor ve drr 2 onu degisirsem dediginiz gibi RAM almam lazım üstüne birde islemci alamam lazım şu an ekran kartı bana düsükte Batman Arkham Knight ve yuksete LOL oynatsın yeter :). Birde son sorum olacak SSD nin fps e bi etkis varmı veya söyle sorayım genel oyun performansına ?

Dostum anakartın çok eski bir model tahmin ediyorum. Önerim şöyle. Bulabiliyorsan LGA775 sağlam 2.el 8GB RAM destekli bir anakart bul. Maximum 30-40TL'dir zaten. Geri kalan paraya BX500 240GB + 4GB RAM takviyesi yap.

Soruna gelecek olursak SSD'nin genel sistem performansına katkısı çok fazla. Oyun olarak ise örneğin BF1 veyahut PUBG gibi oyunlarda yüklenmelerde etkili. Sen havada süzülürken aşağıda beyazlık görmek istemezsin :) .

Dostum anakartın çok eski bir model tahmin ediyorum. Önerim şöyle. Bulabiliyorsan LGA775 sağlam 2.el 8GB RAM destekli bir anakart bul. Maximum 30-40TL'dir zaten. Geri kalan paraya BX500 240GB + 4GB RAM takviyesi yap.

Soruna gelecek olursak SSD'nin genel sistem performansına katkısı çok fazla. Oyun olarak ise örneğin BF1 veyahut PUBG gibi oyunlarda yüklenmelerde etkili. Sen havada süzülürken aşağıda beyazlık görmek istemezsin :) .
Tamamdır söylediginiz banda daha mantıklı geldi, zaten 64 bit sistemde ve oyunlarda 4 GB nin yetersiz kaldıgını bende hissediyordum tavsiyelerinizi uygulayacağım teşekürler iyi geceler konu kapanabilir kararımı verdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı