Q8300'e 323 TL verilir mi?

Bütçe
300-350 Türk Lirası
Merhaba,

Sizce 323 TL verilir mi bu işlemciye? Eski bir işlemci fakat şu an E7500'den çok daha iyi. Almayı düşünebilirim. Garanti süresi 24 ay yazıyor.

Q9500 buldum 356 TL fakat ikinci el ve site Hepsiburada olmadığından dolayı daha az güvendim. Eski bir işlemci olduğundan dolayı ikinci el olması çok normal ama Hepsiburada biraz daha güvenli geliyor. Satıcı farklılık gösterebilir ama Hepsiburada desteği daha sağlam.

@Yener K., @Umut Nas, @Dümdüz.
Garantiye niye ihtiyaç duyuyorsun ki?
Yine ikinci el işlemciyi ihtiyaç duyanlar için mecburi 2 yıl garanti diye satıyorlar.
Intel işlemcide zaten kırık pin sorunu da olmaz, test edilir sorunsuzsa kendiliğinden ömür boyu garantilidir.

Eskiden Gittigidiyor açıkken profil satışlarından ve eskiden beri üye olan bilgisayarcıları ayırt etmek çok kolay oluyordu. Kapanınca bir kısmı N11, bir kısmı Sahibinden üzerinden satışa devam ediyor.
İstanbul'da olsan Kadıköy Yazıcıoğlu sokağındaki Uranium Bilgisayar'ı önerirdim. Ama internetten satış yapmıyorlar.
Yine aynı sokakta Borsapazar halen internetten satış yapıyor ve sahibinden sayfası var, ama stoklarında 775 işlemci yok.

Başka İstanbul'un, eski Gittigidiyor güvenilir satıcılarından İstanbul Zeytinburnu AHM Bilgisayar vardır.
Yine İstanbul Beşiktaş'dan Atlantis Bilgisayar'ı tavsiye ederim.
İstanbul, Şişli'den Ceybilişim güvenilirdir.
Her biri 15-20 yıldır satış yapan eski bilgisayarcılardır. İkinci el parça satarlar. Ama dediğin işlemciyi araman gerek.

Ankara ve İzmir için de çeşitli isimler yine Sahibinden'de var. Örneğin Ankara, Altındağ SETA Güvenlik ve Ankara, Çankaya Kasırga Bilgisayar, İzmir'de Lion Bilişim.

Bir de şöyle bir durum var. Hepsiburada'da bir tane ürün iade edecektim. Eğer iadeyi kabul ederlerse o parayla ve üstüne biraz daha fazla verip Hepsiburada'dan o işlemciyi alacaktım. İadeyi seçerken Hepsipay cüzdanı seçmiştim. Eğer sonradan kredi kartına para aktarılabiliyorsa onu yaparım ama o da uzun sürer. Sahibinden sitesine güvenmiyorum açıkçası. Muhtemelen Q8300'ü alırım. Zaten emulatör kullanmıyorum diğer parçalar da düşük. Sanallaştırmaya çok da gerek duymuyorum yani. Q8300, E7500'den gene iyidir. Ama durum değişebilir belki atom bilişimden alabilirim onlara sorayim.

Bir de şöyle bir durum var. Hepsiburada'da bir tane ürün iade edecektim. Eğer iadeyi kabul ederlerse o parayla ve üstüne biraz daha fazla verip Hepsiburada'dan o işlemciyi alacaktım. İadeyi seçerken Hepsipay cüzdanı seçmiştim. Eğer sonradan kredi kartına para aktarılabiliyorsa onu yaparım ama o da uzun sürer. Sahibinden sitesine güvenmiyorum açıkçası. Muhtemelen Q8300'ü alırım. Zaten emulatör kullanmıyorum diğer parçalar da düşük. Sanallaştırmaya çok da gerek duymuyorum yani. Q8300, E7500'den gene iyidir. Ama durum değişebilir belki atom bilişimden alabilirim onlara sorayim.
İadelerde Hepsiburada yine kendinden alışveriş yap diye Cüzdana aktarsa da, karta iade istiyorum diye seçenek var, seçersen bankan da İş Bank gibi sorunsuz ise 5-6 saatte geçer.

Sahibinden herkesin satış yapabildiği bir platform, Gittigidiyor'un yerini tutamıyor ama satıcıyı internetten araştırıp seçersen, dediğim türde onlarca eski bilgisayarcı ikinci el parça satışı yapıyorlar. Normal vatandaş arasından seçmek de artık biraz fazla şans işi orası doğru.

Yazmadım ama, Q9500 gibi Quad Core işlemcileri seçmen daha mantıklı olur. 8 bin serisi sadece 3 Ghz hıza ve yüksek ön belleğe sahiptir. Q9400-Q9500, Q9600 vs gibi modellerde hız 2.66'dan başlar ve yükselirken çekirdek 4'dür ve önbellek de yüksektir.
İkinci elde Q serisi 150-250 lira arasına bulunuyor. Dediğim gibi Intel işlemcilerde sorunlu çıkma olasılığı çok düşüktür.

Hocam bence fiyatı pahalı gibi ama anakart yüzünden iyi bir alternatif.

İadelerde Hepsiburada yine kendinden alışveriş yap diye cüzdana aktarsa da, karta iade istiyorum diye seçenek var, seçersen bankan da iş bank gibi sorunsuz ise 5-6 saatte geçer.

Sahibinden herkesin satış yapabildiği bir platform, GittiGidiyor'un yerini tutamıyor ama satıcıyı internetten araştırıp seçersen, dediğim türde onlarca eski bilgisayarcı ikinci el parça satışı yapıyorlar. Normal vatandaş arasından seçmek de artık biraz fazla şans işi orası doğru.

Yazmadım ama, Q9500 gibi Quad Core işlemcileri seçmen daha mantıklı olur. 8 bin serisi sadece 3 GHz hıza ve yüksek ön belleğe sahiptir. Q9400-Q9500, Q9600 vs gibi modellerde hız 2.66'dan başlar ve yükselirken çekirdek 4'dür ve önbellek de yüksektir.
İkinci elde Q serisi 150-250 lira arasına bulunuyor. Dediğim gibi Intel işlemcilerde sorunlu çıkma olasılığı çok düşüktür.

Q9500'ü buradan alacağım o zaman. Hem sanallaştırması olsun. Hem üst model. İnşallah sağlam gelir, sıkıntı çıkmaz.

Hocam bence fiyatı pahalı gibi ama anakart yüzünden iyi bir alternatif.

Maalesef çoğu şey pahalı. Bir de PSU yeter mi emin değilim. Ondan yana sıkıntı çıkmasa keşke.

Son düzenleme:
Q9500'ü buradan alacağım o zaman. Hem sanallaştırması olsun. Hem üst model. İnşallah sağlam gelir, sıkıntı çıkmaz.

Maalesef çoğu şey pahalı.
Sağlam gelir, bozuk çıkmaz.
Sorun sıfır ya da yenilenmiş adıyla satılan parçaların kullanılmış olmasında. O yüzden pahalı. Ama test edilmiş Intel işlemci sağlam çıkar, merak etme.

Mesela yenilenmiş HDD'lerde bankalar, kamu kurumları ya da büyük zincir şubeli mağazalardan ihale ile toptan kasa olarak alıyorlar. Disklerin tanesi belki 10 liraya geliyor. Sonra sağlam olanları formatlayıp yenilenmiş diye ve yine garantili şekilde 300 lira fiyatla satıyorlar. Satılanlardan 5-10 tanesi 30 liralık kargo parasına rağmen iade edilse de zaten 10 lira birim maliyeti var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı