Merhaba, sistemim:
ASUS P5KPL SE.
ASUS GTS 450.
Quad Q8400.
2x2 800 MHz DDR2 RAM.
7200 RPM 320 GB HDD.
Bu sistem Apex legenste kaç FPS verir.
@Yiğitt35 @AceTeq @pedroz_1999
Bu sistemle Max GTA 5 oynarsınız. RAM yükseltirsen Valorant falan.
3.nesil ve 2.nesil arasında neredeyse fark yok (yüzde 5 ancak,i5 3570 vs i5 2400),iyi bir grafik kartınız varsa da Valorant işlemci odaklı bir oyun olsa dahi sıkıntı çıkarmaz.RAM yükseltmesi sonra Valorant? Akıcı bir oyun sunmaz. Kasarak oynarım desen bile droplardan oynayamazsın. i5 2400 ile bile drop oluyor Valorant'ta. Bana kalırsa akıcı bir oyun deneyimi için en az 3.nesil bir i5 gerekli. Valorant işlemci odaklı bir oyundur.
3.nesil ve 2.nesil arasında neredeyse fark yok (yüzde 5 ancak, i5 3570 vs i5 2400),iyi bir grafik kartınız varsa da Valorant işlemci odaklı bir oyun olsa dahi sıkıntı çıkarmaz.
3.nesil ve 2.nesil arasında neredeyse fark yok (yüzde 5 ancak, i5 3570 vs i5 2400),iyi bir grafik kartınız varsa da Valorant işlemci odaklı bir oyun olsa dahi sıkıntı çıkarmaz.
Neden dediğinizi reddeden birisinin yorumuna "beğenmedim" atarsın ki? Halbuki bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır.
Buyurunuz testi,
Buyurunuz, i5 3570 testi.
@A1peren
Bu YouTube'dan aldığım bir alıntı.
Eki Görüntüle 2106366
Ancak söylediğim şeyi YouTube'daki benchmarklara bakarak değil deneyimlerime dayanarak söyledim. Aralarında 1 nesil olduğuna bakma. Performans farkı kayda değer ölçüde var. i5 2400 Kullandım zamanında ve Valorant tam bir eziyetti. Belki CPU kullanımını düşürmek için bazı sistem özelliklerinden kısılarak biraz da olsa oynanılabilir hale getirilebilir.
2 yıl önceki FPS testini atmışsın dostum.
Buyur güncel bir test. Drop olduğunu göreceksin.
@pesimist34
Bu oyundan oyuna değişiklik gösterir,attığım videoda da az bir kısmına bakarsan i5 2400'ün Valorant cephesinde daha üstün olduğunu görürsün.Ama yeri geliyor başka oyunlarda i5 3570 daha güçlü hale geliyor,bu işlemciler temelde aynılar soketleri de aynı hatta,birinin diğerinden üstünlüğü Hyper-V ve PCI Express 3.0 desteklemesi,ha bir de turbo frekans var.Bunlar neredeyse farksız işlemciler.İşlemci değiştirmenize şaşırdım,i5 2400'ü bu kadar gömüp ondan 4 thread daha fazla olan bir Xeon'a geçmişsiniz,fark tabi ki olacak.Siz kayda değer bir performans farkı olduğunu düşünseydiniz zaten i5 3570 alırdınız bence.Bu YouTube'dan aldığım bir alıntı.
Eki Görüntüle 2106366
Ancak söylediğim şeyi YouTube'daki benchmarklara bakarak değil deneyimlerime dayanarak söyledim. Aralarında 1 nesil olduğuna bakma. Performans farkı kayda değer ölçüde var. i5 2400 Kullandım zamanında ve Valorant tam bir eziyetti. Belki CPU kullanımını düşürmek için bazı sistem özelliklerinden kısılarak biraz da olsa oynanılabilir hale getirilebilir.
RAM yükseltmesi sonra Valorant? Akıcı bir oyun sunmaz. Kasarak oynarım desen bile droplardan oynayamazsın. i5 2400 ile bile drop oluyor Valorant'ta. Bana kalırsa akıcı bir oyun deneyimi için en az 3.nesil bir i5 gerekli. Valorant işlemci odaklı bir oyundur.
2 yıl öncesini attım çünkü iki test de aynı zamanda olsun istedim,pek bir performans farkı olacağını da düşünmüyorum.Bu YouTube'dan aldığım bir alıntı.
Eki Görüntüle 2106366
2 yıl önceki FPS testini atmışsın dostum.
Buyur güncel bir test. Drop olduğunu göreceksin.
@pesimist34
Bu oyundan oyuna değişiklik gösterir, attığım videoda da az bir kısmına bakarsan i5 2400'ün Valorant cephesinde daha üstün olduğunu görürsün. Ama yeri geliyor başka oyunlarda i5 3570 daha güçlü hale geliyor, bu işlemciler temelde aynılar soketleri de aynı hatta, birinin diğerinden üstünlüğü Hyper-V ve PCI Express 3.0 desteklemesi, ha bir de Turbo frekans var. Bunlar neredeyse farksız işlemciler. İşlemci değiştirmenize şaşırdım, i5 2400'ü bu kadar gömüp ondan 4 thread daha fazla olan bir Xeon'a geçmişsiniz, fark tabii ki olacak. Siz kayda değer bir performans farkı olduğunu düşünseydiniz zaten i5 3570 alırdınız bence.
Video çekildiğini de hesaba katın, i5 2400'ü 2 hafta olmamıştır kasadan sökeli, Valorant'ta sıkıntım yoktu.
Phonem 2 X4 965 R7 240 150 FPS alıyordum 0 drop dostum. Bildiğimiz varki konuşuyoruz.
Bu oyundan oyuna değişiklik gösterir, attığım videoda da az bir kısmına bakarsan i5 2400'ün Valorant cephesinde daha üstün olduğunu görürsün. Ama yeri geliyor başka oyunlarda i5 3570 daha güçlü hale geliyor, bu işlemciler temelde aynılar soketleri de aynı hatta, birinin diğerinden üstünlüğü Hyper-V ve PCI Express 3.0 desteklemesi, ha bir de Turbo frekans var. Bunlar neredeyse farksız işlemciler. İşlemci değiştirmenize şaşırdım, i5 2400'ü bu kadar gömüp ondan 4 thread daha fazla olan bir Xeon'a geçmişsiniz, fark tabii ki olacak. Siz kayda değer bir performans farkı olduğunu düşünseydiniz zaten i5 3570 alırdınız bence.
@A1peren
i5 2400'ün i5 3570'den daha fazla performans verme ihtimali var mı sence stock ayarlarda?
Hocam ben kendim deneyimledim ve Valorant droplardan zevk vermemeye başladı. Sonra i5 3470 upgrade yaptım. Seni bu forumda bildiğim için deneyimine güverenek bir soru soracağım. Arkadaşa sistem topluyoruz. i5 2400 işlemci arkada Discord açıkken Valorant'ı sorunsuz oynatır mı?
Açıkçası bu beni şaşırttı. X4 serisi bir işlemci ile Valorant oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim. Ama ytdaki FPS videolarında öyle görmedim.
i5 3570 değil 3470'e geçtim zaten dostum. Ve amacım i5 2400 gömmek değil i5 2400 Kullanıcısı olarak biraz sinirlendin sanırım sakin ol. i5 2400 GTX 660 ikilisini kullanıyordum. Valorant'ta sürekli drop yediğim için i5 3470'e geçtim ve sorun ortadan kalktı. Daha sonradan Xeon'a geçtim ve RX 570 taktım. Sonrası uzun hikaye.