Q8400 GTS 450 sistem Apex'te kaç FPS verir?

İşletim sistemi
Windows 10
i5 2400'ün i5 3570'den daha fazla performans verme ihtimali var mı sence stock ayarlarda?
Çoğunlukla az bir farkla i5 3570 daha üstündür,fakat değiştirecek kadar bir fark olacağını düşünmüyorum.
i5 2400 işlemci arkada Discord açıkken Valorant'ı sorunsuz oynatır mı?
Bana sormadınız lakin kullanıcısı olarak fikrimi beyan etmek istiyorum,arkada bir şey açıkken ve kapalıyken arasında fark oluyor,kullanılmıyorsa gerçekten kapatılması gerekiyor.
i5 3570 değil 3470'e geçtim zaten dostum. Ve amacım i5 2400 gömmek değil i5 2400 Kullanıcısı olarak biraz sinirlendin sanırım sakin ol. i5 2400 GTX 660 ikilisini kullanıyordum. Valorant'ta sürekli drop yediğim için i5 3470'e geçtim ve sorun ortadan kalktı. Daha sonradan Xeon'a geçtim ve RX 570 taktım. Sonrası uzun hikaye.
Estağfurullah sinirlenmedim ama şaşırdım bir anlığına,evet Ivy Bridge,Sandy Bridge ve Haswell hakkında biraz bilgi sahibi olduğum için yorum yaptım.Kullanan arkadaşlarım vardı,benim bilgisayarımdan tek farkı RAM 8 ve i5 3570'i vardı,yine i5 4590'ı olan arkadaşımla da performansımız yakın.Onun için böyle diyorum,RX 570'den 2GB'lık GT1030'a düşmeniz pek iyi olmamış.Tepkimin sebebi ''Beğenmedim'' atmanızdı.

Çoğunlukla az bir farkla i5 3570 daha üstündür, fakat değiştirecek kadar bir fark olacağını düşünmüyorum.

Bana sormadınız lakin kullanıcısı olarak fikrimi beyan etmek istiyorum, arkada bir şey açıkken ve kapalıyken arasında fark oluyor, kullanılmıyorsa gerçekten kapatılması gerekiyor.

Estağfurullah sinirlenmedim ama şaşırdım bir anlığına, evet ıvy bridge, sandy bridge ve Haswell hakkında biraz bilgi sahibi olduğum için yorum yaptım. Kullanan arkadaşlarım vardı, benim bilgisayarımdan tek farkı RAM 8 ve i5 3570'i vardı, yine i5 4590'ı olan arkadaşımla da performansımız yakın. Onun için böyle diyorum, RX 570'den 2 GB'lık GT1030'a düşmeniz pek iyi olmamış.

Bende bilgisayarlar konusunda iyi kötü bilgi sahibiyim. Bilgisayar bakımı, topla sat gibi şeylerle uğraşıyorum. YKS senem zaten. Bilgisayar mühendisliği okuyup donanımlarla ilgili bir mesleğe yönelmek istiyorum. Konuşmada biraz gereksiz yükselmişim nedense kusura bakma. i5 2400, TR şartlarında hala iyi bir işlemci. GTX 960 takma fırsatım olmuştu. BeamNG ve GTA 5 gibi oyunlarda test ettim gayet iyiydi ve besliyordu. Ben Valorant oynarken arkada Discord'dan arkadaşlarla konuşuyorum. Muhtemelen drop olmasının önemli sebeblerinden biri de buydu.

Bende bilgisayarlar konusunda iyi kötü bilgi sahibiyim. Bilgisayar bakımı, topla sat gibi şeylerle uğraşıyorum. YKS senem zaten. Bilgisayar mühendisliği okuyup donanımlarla ilgili bir mesleğe yönelmek istiyorum. Konuşmada biraz gereksiz yükselmişim nedense kusura bakma. i5 2400, TR şartlarında hala iyi bir işlemci. GTX 960 takma fırsatım olmuştu. BeamNG ve GTA 5 gibi oyunlarda test ettim gayet iyiydi ve besliyordu. Ben Valorant oynarken arkada Discord'dan arkadaşlarla konuşuyorum. Muhtemelen drop olmasının önemli sebeblerinden biri de buydu.

O işlemci o ekran kartını zor besler.

Bana sormadınız lakin kullanıcısı olarak fikrimi beyan etmek istiyorum, arkada bir şey açıkken ve kapalıyken arasında fark oluyor, kullanılmıyorsa gerçekten kapatılması gerekiyor.

Arkada Discord açık (Grupta seslide) bir test edip sonucu buraya yazarsan çok mutlu olurum. Malum i5 3470 ile aralarında 300Tl fark var.

Hocam ben kendim deneyimledim ve Valorant droplardan zevk vermemeye başladı. Sonra i5 3470 upgrade yaptım. Seni bu forumda bildiğim için deneyimine güverenek bir soru soracağım. Arkadaşa sistem topluyoruz. i5 2400 işlemci arkada Discord açıkken Valorant'ı sorunsuz oynatır mı?

Sistem toplanacaksa başka tabii, i5 2400 diye diretmem o konuda hocam. Tekrardan sistemi toparlayıp denesem aslında en iyisi olur da bunun için :) i5 3470 ile aralarındaki tek fark Boost frekansı ve 22nm olması, bunların sayesinde hem 77W TDP gibi hem de PCI-e 3.0 gibi artıları da mevcut. Bana kalsa birinde drop varsa öbüründe de olur derim ama sizin deneyiminiz de tam tersi :) Dediğim gibi aslında denemek lazım sorduğunuz şeyi.

Sistem toplanacaksa başka tabii, i5 2400 diye diretmem o konuda hocam. Tekrardan sistemi toparlayıp denesem aslında en iyisi olur da bunun için :) i5 3470 ile aralarındaki tek fark Boost frekansı ve 22nm olması, bunların sayesinde hem 77W TDP gibi hem de PCI-e 3.0 gibi artıları da mevcut. Bana kalsa birinde drop varsa öbüründe de olur derim ama sizin deneyiminiz de tam tersi :) dediğim gibi aslında denemek lazım sorduğunuz şeyi.

Hocam deneyebilirsen mükemmel olur arkadaşın bütçesi kısıtlı. Arada cidden kayda değer fark yoksa, DC açık rahatça oynanabiliyorsa i5 2. nesil alırız. 16 GB RAM GT 1030 olacak sistemde.

Arkada Discord açık (grupta seslide) bir test edip sonucu buraya yazarsan çok mutlu olurum. Malum i5 3470 ile aralarında 300TL fark var.

Deneyimleri müsait olduğum bir zamanda paylaşabilirim umarım. Oyunlara pek zaman ayıramıyorum maalesef :(.

Bugün kısa bir süre olsa da oyunu deneyimledim,pek oynamayı bilmediğim için garip geldi.
Ayarların hepsi düşükte ve eşyönsüz filtreleme 1 veya 2 seviyesindeydi.Derecesiz yazan tuşa bastım ve oynamaya başladım.
Breeze haritasında 720P'de bir deneme yaptım.FPS yaklaşık 140-170 arası takılıyor iken,ilk raunt seferinde ulti geldiğinde bir FPS düşmesi oldu,ne olduğuna da anlam veremedim.Sonra gitgide FPS artık stabilleşmeye ve 140-170 seviyelerinde oynamaya başladı ve artık ulti geldiğinde drop yemiyordu.Arkada Steam dahi çalışmıyordu,buna özen gösterdim.Çözünürlük değiştirdiğimde pek bir fark yoktu,maksimum çözünürlükte de siyah bant olmasından ötürü tercih etmedim.Sonra da zaten FPS hep aynı derecede kalınca ALT+F4 atıp çıktım.
@A1peren

Son düzenleme:
Deneyimleri müsait olduğum bir zamanda paylaşabilirim umarım. Oyunlara pek zaman ayıramıyorum maalesef :(.

Bugün kısa bir süre olsa da oyunu deneyimledim,pek oynamayı bilmediğim için garip geldi.
Ayarların hepsi düşükte ve eşyönsüz filtreleme 1 veya 2 seviyesindeydi.Derecesiz yazan tuşa bastım ve oynamaya başladım.
Breeze haritasında 720P'de bir deneme yaptım.FPS yaklaşık 140-170 arası takılıyor iken,ilk raunt seferinde ulti geldiğinde bir FPS düşmesi oldu,ne olduğuna da anlam veremedim.Sonra gitgide FPS artık stabilleşmeye ve 140-170 seviyelerinde oynamaya başladı ve artık ulti geldiğinde drop yemiyordu.Arkada Steam dahi çalışmıyordu,buna özen gösterdim.Çözünürlük değiştirdiğimde pek bir fark yoktu,maksimum çözünürlükte de siyah bant olmasından ötürü tercih etmedim.Sonra da zaten FPS hep aynı derecede kalınca ALT+F4 atıp çıktım.
@A1peren
Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı