Q8400 işlemcide grafik bozulmaları nasıl düzeltilir?

SLIMSHADYX

Hectopat
Öncelikle merhaba. Sistemimde Q8400 işlemci var ama ekran kartım yok. Bir ekran kartı almam lazım biliyorum. Ama kimisinin alacak durumu var kimisinin yok. Benim sorunum fotoğrafta gördüğünüz gibi bu kadar dandik bir oyunda böyle görsel kalitesi böyle. Ekran kartı almadan herhangi bir uyumluluk ayarı yapıp bunu düzeltmem için bir yöntem var mı acaba?

Dosya Ekleri

• IMG20220301151456.jpg
    IMG20220301151456.jpg
    159,7 KB · Görüntüleme: 61
O hangi oyun? Zaten LGA775 işlemcilerinin içinde dahili grafik yok, yani görüntüyü anakartın yongası işler, kuzey köprüsü işler. Ki yonga bozuk olsa hiç görüntü alamazsınız :) Yüksek ihtimalle oyunun dosyaları ile alakalı bir sıkıntı o.

O hangi oyun? Zaten LGA775 işlemcilerinin içinde dahili grafik yok, yani görüntüyü anakartın yongası işler, kuzey köprüsü işler. Ki yonga bozuk olsa hiç görüntü alamazsınız :) yüksek ihtimalle oyunun dosyaları ile alakalı bir sıkıntı o.

Bu oyun mon bazou ancak Steam'den kendi aldığım Euro Truck SIM 2'de son versiyon oynarken de bu sorun başıma gelmişti hatta onda daha da beter oldu. Ekranda yazılar vs çıkmaya başlamıştı sonradan ayarlardan eski 1.34 sürümüne çektim o şekilde görüntü düzeldi ama her oyunda bu olmadığından dolayı yapamıyorum. Bunun başka bir çözümü yok mudur?

Aynısını bende yaşadım 2007 model anakartın içindeki yonga grafik kütüphanelerini desteklemediği için bu görüntü bozukluklarını yaşıyorsunuz. Yapacak bir şey yok maalesef. Kötü de olsa en azından DirectX 9 destekleyen bir ekran kartı alırsanız 100 200 liraya böyle bir sorun kalmaz.

Aynısını bende yaşadım 2007 model anakartın içindeki yonga grafik kütüphanelerini desteklemediği için bu görüntü bozukluklarını yaşıyorsunuz. Yapacak bir şey yok maalesef. Kötü de olsa en azından DirectX 9 destekleyen bir ekran kartı alırsanız 100 200 liraya böyle bir sorun kalmaz.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Kullandığın büyük ihtimalle GMA X4500. 3D uygulamalar için yetersiz, oldukça güçsüz bir dahili grafik arabirimidir. Amacı sadece görüntü almak, masaüstünü göstermek falandır. En fazla not defterini office progrmalarını falan kullanırsın internetten makale bakarsın. 2D için uygundur (2D de bile zorlanır).

Yapacağın şey bütçen yoksa 50TL ye 9500GT veya HD2600Pro gibi bir ekran kartı düşürmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı