Q8400 sisteme ekran kartı önerisi

Bütçe
600
Makaleler
5
Daha fazla  
Sistemim bu:
Gigabyte GA-P31-DS3l
Quad Core Q8400.
ASUS GT430 1GB.
2x2 GB DDR2 800MHz.
350W PSU (12v 18a)

Sistemi komple değişmeyi düşünüyorum ama ağustos Eylül gibi. O zamana kadar ekran kartı olarak RX550 alıp idare etmek istiyorum. Turbox RX550 VGA dönüştürücü ile beraber 600TL'ye geliyor. İşlemcim de rahatlıkla bu kartı besliyor. RAM biraz sıkıntı ama onu da idare edeceğim 3-4 ay.
İleride A320 8 GB RAM ve R3 3100 eklemeyi düşünüyorum. Sizce şimdilik bu sistem nasıl? RX 550 64 Bit olması sıkıntı olur mu? Turbox çok mu kalitesiz? Bir de 4 GB RAM aşırı problem olur mu? W8.1 kullanıyorum ve 1GB RAM yiyor boşta Valorant Crysis serisi Witcher 1-2 vs oynanır mı?
Ha bir de anakartta PCI'e slotu var ama 1.0 alacağım ekran kartı 3.0 sıkıntı yapar mı?
Şimdiden yanıtlar için teşekkürler.

Anakartlar GPU seçmez ancak o işlemci ve RAM ile çok fazla drop yersiniz oyunda bahsettiğiniz kart ile. DDR3 ekran kartından fazla seçim boşa olacaktır. 4 GB DDR2 RAM var diyorsunuz en azından DDR3 olsa RAM'ler bir ihtimal ancak o sisteme masraf yapmanıza değmez.

Anakartlar GPU seçmez ancak o işlemci ve RAM ile çok fazla drop yersiniz oyunda bahsettiğiniz kart ile. DDR3 ekran kartından fazla seçim boşa olacaktır. 4 GB DDR2 RAM var diyorsunuz en azından DDR3 olsa RAM'ler bir ihtimal ancak o sisteme masraf yapmanıza değmez.

Zaten ileride değişeceğim o zamana kadar oyun oynamak için ekran kartı alıyorum.
Bu arada işlemcim ile nasıl drop yiyeceğim anlamadım bu işlemci ile 750 Ti kullanana birçok kişi var.

R7 265. güzel kart. Ben aldırmıştım.

Piyasada sıfırını bulamadım. Ayrıca R7 240 bile 500 TL iken o kart kesinlikle bütcemi aşar.
Bu ekran kartı anakartıma uyar mı? Biri 1.0 diğeri 3.0 bilgisi olan yazabilir mi?

Piyasada sıfırını bulamadım. Ayrıca R7 240 bile 500 TL iken o kart kesinlikle bütcemi aşar.
Bu ekran kartı anakartıma uyar mı? Biri 1.0 diğeri 3.0 bilgisi olan yazabilir mi?

Ekran kartları anakart seçmez. İstersen git RTX 2070 bağla o sisteme çalışır ancak PSU yeterli ise çalışır yoksa parçaları da zarar görme ihtimali doğar. 1.0 ya da 3.0 fark etmez alıp takabilirsiniz sorun olmaz. 12v kanalından PS'unuz 18amper veriyor direk takın ve çalıştırın o PSU yeterli gelecektir. 65 Watt TDP değerine sahip bir ekran kartı bahsettiğiniz.

Ekran kartları anakart seçmez. İstersen git RTX 2070 bağla o sisteme çalışır ancak PSU yeterli ise çalışır yoksa parçaları da zarar görme ihtimali doğar. 1.0 ya da 3.0 fark etmez alıp takabilirsiniz sorun olmaz. 12v kanalından PS'unuz 18amper veriyor direk takın ve çalıştırın o PSU yeterli gelecektir. 65 Watt TDP değerine sahip bir ekran kartı bahsettiğiniz.

Teşekkürler. Umarım öyle olur yoksa iade vs uğraşmak istemiyorum.

O işlemci için GTX 950 - GTX 1050 - GTX 760 - GTX 750 Ti - HD 7770 - HD 6770 - HD 7870 - HD 6570 - HD 6670 - HD 6790 gibi kartlar bakılabilir. Bazıları için ise anakartınız müsait olduğundan OC ile darboğazı kaldırabilirsiniz.
Bu arada Turbox almayın elinizde kalır.

O işlemci için GTX 950 - GTX 1050 - GTX 760 - GTX 750 Ti - HD 7770 - HD 6770 - HD 7870 - HD 6570 - HD 6670 - HD 6790 gibi kartlar bakılabilir. Bazıları için ise anakartınız müsait olduğundan OC ile darboğazı kaldırabilirsiniz.
Bu arada Turbox almayın elinizde kalır.

Hocam sıfır bakıyorum ve dediklerinizin çoğu sıfır yok. Şimdilik darboğaza razıyım ileride DDR4 geçeceğimden. Geçene kadar Valorant FIFA GTA 5 vs oynayayım yeter diyorum. 600 TL bandına sanırım RX550'den daha iyi bir alternatif yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı