Q8400 ve 750 Ti sistemde performans düşüklüğü

KobiX

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar.
  • Core 2 Quad Q8400
  • 8 GB DDR2 RAM
  • 300W PSU (12V 230W Max)
  • ASUS STRIX 750 Ti
  • 1360x768
Bilgisayar ilk olarak açılırken kapandı. Sonra iki harddiskimden birini çıkarttım ve bu sefer kapanma olmadı. Metro 2033 ve Saints Row 4'de denedim. 2033 yüksek ayarlarda 60-70 FPS verdi fakat SR4 medium ayarlarda yer yer 30FPS'e kadar düştü ve droplarla karşılaştım. Sizce darboğaz mı yoksa PSU ile mi alakalı? 400W PSU siparişi verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psu ile alakalı değildir besliyor. %12 kadar darboğaz var FPS kaybına neden olabilir.

İşlemciye bir overclock iyi olur bu PSU ile basamazsın 400 iyi olmus keske Vatan'dan 250 TL'ye 80 Plus alsaydın ilerde sisteme Xeon işlemci falan alırdın.
Bana göre PSU ile alakalı olabilir harddiski tak hic acılmama durumu olursa ekran kartını anakarta bağla hala acılma olmazsa HDD'de dir.

PSU ile alakalı değildir besliyor. %12 kadar darboğaz var FPS kaybına neden olabilir.

İlk başta açılmadığından dolayı PSU düşündüm hocam. Aopen diye bir marka zaten. Teşekkürler.

Hocam ilk defa bu ekran kartıyla deneyince açılmadı bilgisayar daha önceden iki harddiskide sorunsuz kullanıyordum. OC hakkında bir bilgim yok hocam rehberlere bakarak yapmayı düşünüyorum PSU gelince. Teşekkürler.
Bir de birkaç yerde çözünürlük darboğazı etkiliyor diye duydum. Başka bir konuda birisi "750 Ti 1080P de darboğaz yapmaz ama 768P de yapar" demiş. Bu doğru mu? Elimde 1600x900 bir monitör var. Ben eski ekran kartımdan daha çok performans alırım diye bu monitöre(1360x768) geçiş yapmıştım. Eğer doğru ise çözünürlük fazla olan monitöre geçmem yararıma mı olur?
Konu Kilit
!konu kilit
hayda

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…