Sistemimin özellikleri şu şekilde;
*Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz
*MSI R7 250 2GB 128 bit
*250W PSU
*Laptop Harddisk'i kullanıyorum
*4GB DDR3 1066 MHz RAM
Bu sistem ile GTA V oynarken aradan 5 dakika geçtikten sonra sistem darboğaz yapmaya başlıyor. Acaba bunun sebebi işlemci mi yoksa başka bir nedenden dolayı mı darboğaz yapıyor?
Sadece GTA 5 ise hocamın dediği gibi RAM ve PSU sorun çıkartıyordur. Ucuz bir şekilde 30 lira ikinci el RAM, 50-60 lira da sıfır 300-350W PSU ile sorununuz çözülür, ancak onun yerine upgrade veya değişim fikri var mı, varsa ne kadar bütçe ayrılabilir onu sormak isterim. Eğer biraz bütçe var, upgrade edilir derseniz Xeon E veya X5450, 4 GB RAM, 500W PSU ve bütçeye bağlı GT 1030 ile upgrade yapılır. Değişim zaten apayrı bir konu.
Hocam oyunu sildim ben oyun içi değerleri istiyorsanız şöyle açıklamaya çalışayım;
CPU kullanımı %99 değerlerinde
GPU kullanımı da %99 değerlerinde seyrederken aniden
CPU kullanımı ve GPU kullanımı düşmeye başlıyor aşırı takılma oluyor oyunda 5 dakika oynadıktan sonra böyle oluyor.
Sadece GTA 5 ise hocamın dediği gibi RAM ve PSU sorun çıkartıyordur. Ucuz bir şekilde 30 lira ikinci el RAM, 50-60 lira da sıfır 300-350W PSU ile sorununuz çözülür, ancak onun yerine upgrade veya değişim fikri var mı, varsa ne kadar bütçe ayrılabilir onu sormak isterim. Eğer biraz bütçe var, upgrade edilir derseniz Xeon E veya X5450, 4 GB RAM, 500W PSU ve bütçeye bağlı GT 1030 ile upgrade yapılır. Değişim zaten apayrı bir konu.
Yanıtınız için teşekkürler hocam..
Sorunun RAM den kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü 4 GB RAM ile GTA V oynayan çok kişi var.
PSU sisteme darboğaz yapar mı acaba?