Q8400 ve R7 250 Darboğaz

SalihcanGülsen

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba..

Sistemimin özellikleri şu şekilde;
*Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz
*MSI R7 250 2GB 128 bit
*250W PSU
*Laptop Harddisk'i kullanıyorum
*4GB DDR3 1066 MHz RAM

Bu sistem ile GTA V oynarken aradan 5 dakika geçtikten sonra sistem darboğaz yapmaya başlıyor. Acaba bunun sebebi işlemci mi yoksa başka bir nedenden dolayı mı darboğaz yapıyor?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece GTA 5 ise hocamın dediği gibi RAM ve PSU sorun çıkartıyordur. Ucuz bir şekilde 30 lira ikinci el RAM, 50-60 lira da sıfır 300-350W PSU ile sorununuz çözülür, ancak onun yerine upgrade veya değişim fikri var mı, varsa ne kadar bütçe ayrılabilir onu sormak isterim. Eğer biraz bütçe var, upgrade edilir derseniz Xeon E veya X5450, 4 GB RAM, 500W PSU ve bütçeye bağlı GT 1030 ile upgrade yapılır. Değişim zaten apayrı bir konu.

MSI Afterburner değerlerini atın. Büyük ihtimalle RAM ve PSU yetersizliği yaşıyorsunuz.

Hocam oyunu sildim ben oyun içi değerleri istiyorsanız şöyle açıklamaya çalışayım;
CPU kullanımı %99 değerlerinde
GPU kullanımı da %99 değerlerinde seyrederken aniden
CPU kullanımı ve GPU kullanımı düşmeye başlıyor aşırı takılma oluyor oyunda 5 dakika oynadıktan sonra böyle oluyor.

Sadece GTA 5 ise hocamın dediği gibi RAM ve PSU sorun çıkartıyordur. Ucuz bir şekilde 30 lira ikinci el RAM, 50-60 lira da sıfır 300-350W PSU ile sorununuz çözülür, ancak onun yerine upgrade veya değişim fikri var mı, varsa ne kadar bütçe ayrılabilir onu sormak isterim. Eğer biraz bütçe var, upgrade edilir derseniz Xeon E veya X5450, 4 GB RAM, 500W PSU ve bütçeye bağlı GT 1030 ile upgrade yapılır. Değişim zaten apayrı bir konu.

Yanıtınız için teşekkürler hocam..
Sorunun RAM den kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü 4 GB RAM ile GTA V oynayan çok kişi var.
PSU sisteme darboğaz yapar mı acaba?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı