Q8400 Yüksek CPU Kullanımı

Bottleneck

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, kısaca sorunum şu: Oyunda ya da tarayıcıda gezerken bir anda aşırı kasma oluyor oyunda 2-3 FPS'e düşüyor tarayıcıda vs. aşırı yavaşlıyor kullanılamaz hale geliyor bilgisayar.

Tam kastığı sırada görev yöneticisinden performansa göz attım ve CPU kullanımının %90'a çıktığını ve kasma geçince %19-20'ye düştüğünü fark ettim. 20 dakikada bir oluyor kesinlikle çok rahatsız edici. Ne yapılması gerek arkadaşlar?
Teşekkürler.

Sistem:
  • Intel Core 2 Quad Q8400 2.66GHz
  • 4 GB DDR3 RAM
  • MSI GTX 750 Ti
  • Windows 10 64 Bit

Sistem kasmıyorken:

1.PNG
2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim aynı işlemci bende de var ara sıra benim işlemcide yüksek kullanım oluyor. Tavsiyem kullanım artınca görev yöneticisinden en çok kullanan işlemi kapat.

Hocam bahsettiğim şey de oluyor mu? Örneğin oyunlarda bir anda 1-2 FPS'e düşmesi ve 30 saniye o şekilde takılması.

Sanki bir darboğaz tanımlıyor gibisin. Ancak çok da o tanıma uymuyor. Oyun dışında da bu durumla karşılaşıyor musun?

Evet hocam karşılaşıyorum. Aynı şey tarayıcıda falan takılırken de başıma geliyor. Darboğaz olacağını sanmıyorum bir önceki ekran kartım R7 240 idi yine aynı sıkıntı vardı. Bir türlü çözemedim şu işi. Ne oyun oynayabiliyorum ne başka bir şey yapabiliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı