Q9400 işlemci boşta 50 derece

sinan mutlu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
G41 combo anakart.
DDR3 8 GB RAM.
Q9400 işlemci.
Quadro M2000 4 GB ekran karti.
Sorunu su ki işlemci sıcaklıgı BIOS'ta 30 ila 35 derece ama masaüstünde anormal 45 50 derece arasi boşta ekran karti sicakliği ise 40 ile 45 derece. İşlemci sıcaklik BIOS'ta farkli masaustunde bu kadar fark eder mi anlamıyorum. Var mı bir çözümü? Hizmetler arka plan ugulamalari gibi önerilen şeyleri denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
G41 combo anakart.
DDR3 8 GB RAM.
Q9400 işlemci.
Sorunu su ki işlemci sıcaklıgı BIOS'ta 30 ila 35 derece ama masaüstünde anormal 45 50 derece arasi boşta ekran karti sicakliği ise 40 ile 45 derece. İşlemci sıcaklik BIOS'ta farkli masaustunde bu kadar fark eder mi anlamıyorum. Var mı bir çözümü? Hizmetler arka plan ugulamalari gibi önerilen şeyleri denedim.
Yükte sıcaklıklar ne alemde hocam?

Quadro değilde Quad yani Q9400 işlemciniz var büyük ihtimalle. Neredeyse aynı seviyede bir işlemciye sahibim sıcaklarda seninkiyle aynı. Büyük ihtimalle stok fan yetmediği için böyle sıcaklıklar. En kısa zamanda fan değiştirip termal macun yenileyebilirsiniz.

Merhaba.
G41 combo anakart.
DDR3 8 GB RAM.
Q9400 işlemci.
Yükte ne kadar oluyor?

Yükte ne kadar oluyor?
Bende 75-82C civarı oluyor çünkü bayadır bakımını yapmadım. Termal macunu dandik ve içi baya tozlu. Bilgisayarcıya götürdüğümde yeni macun sürdürüp küçük bir egzoz fan taktırmayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle sıcaklıklar 65-70C'ye kadar düşer. Ama böyle bir işlemiciy stok fan ile kullanmak saçma

Oyunda 65 70 derecelerde ama dedigim gibi BIOS'ta 35 iken PC'yi acar acmaz bakiyorum bir anda 45 derece hiçbir şey yapmadan BIOS'ta dusuk ama masa ustunde neden bu sekilde aradaki fark neden olusuyor.

Oyunda 65 70 derecelerde ama dedigim gibi BIOS'ta 35 iken PC'yi acar acmaz bakiyorum bir anda 45 derece hiçbir şey yapmadan BIOS'ta dusuk ama masa ustunde neden bu sekilde aradaki fark neden olusuyor.
BIOS'ta işlemci kullanılmıyor neredeyse o yüzden. Windows 10 kullanıyorsanız 8.1 ya da 7'ye geçebilirsiniz.

BIOS'ta işlemci neredeyse hiç kullanılmaz. Masaüstünde Windows'un temel servisleri çalışır, senin işlemcin de muhtemelen masaüstünde kullanımı %3-%5 falandır.
Bu arada o ekran kartını nereden buldun? O ekran kartı çok nadir bir parça, ve zamanına göre parasal olarak çok değerli. Şimdi de parasal olarak değerli sayılır. (Parasal olarak diyorum çünkü maddi ve manevi olarak her parça değerlidir)
BIOS'ta işlemci kullanılmıyor neredeyse o yüzden. Windows 10 kullanıyorsanız 8.1 ya da 7'ye geçebilirsiniz.
Hiç kullanılmıyor değil, kullanılıyor elbette. Ama çok çok çok az kullanılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı