Q9400 sistem restart atma sorunu

Ahmet-B.

Megapat
Yer
K.Maraş/Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Benim mazide kalan bir sistemim var ama hala işimi görüyor, sistem:
  • Intel Q9400
  • Asus P5KPL-CM
  • 4 GB DDR2 800 MHz
  • Nvidia GT 730
  • 1 TB 7200RPM HDD
  • 300w FSP/source PSU
Ben eski canavarlardan olan Q9400'ü 2.67 GHz olan temel hızından -FSB'yi 400 yaparak, voltaj vermeden- 3.2 GHz'e hız aşırtma yaptım. Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi AIDA64 programıyla 10 dakika boyunca yaptığım test boyunca bir restart, donma, kapanma olmuyor. Aynı zamanda oyun oynarken de bir sorun yaşamıyorum. Ama bazenleri, mesela oyunu oynadım ve oyunu kapattım, tarayıcıdan siteleri gezinirken durduk yere bilgisayar kendine restart atıyor. Ve bu restart atışı sırasında ekranda yeniden başlatılıyor yazmıyor, direk ekran kararıyor ve BIOS ekranı gözüküyor ve sistem geri açılıyor. Yani bu restart atmanın nedeni ısınma ya da PSU'nun yetmemesi değil gibi görünüyor, çünkü ne oyun oynarken ne de stabilite testinde bir sorun oluşmuyor. Sorunun kaynağı Windows olabilir mi? Cevaplarınız için
Şimdiden teşekkürler.

stabilitytest3.png stabilitytest4.png stabilitytest1.png stabilitytest2.png 15-Nisan-2018_11-27.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı