Q9400 Sistem Yükseltme

TheNew

Decapat
İşlemci: Intel Core2 Quad-Core Q9400 henüz aldığım için sistemde takılı değil. İşlemciyi yükseltmeyi düşünmüyorum.
Anakart: Gigabyte P43-ES3G (değiştirmek istemediğim parçalardan)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9600 GSO 512 (1GB)
RAM: 2 adet 800 Mhz Kingston 2GB
PSU: Cooler Master RS-460-PCAP A3, güç kaynağının etiketinde Max Power: 165 W 312 W şeklinde yazıyor ancak internetten model numarasını arattığımda 460 W gözüküyor açıkçası o durumu pek anlayamadım.

Sormak istediğim sorular ise şöyle;

-Güç kaynağım yeterli mi?
-İşlemci ısısı daha önce çok sinirimi bozdu makul bir fiyatı olduğundan Aerocool Verkho2 almayı düşünüyorum. Oyun oynarken yeterli olur mu? Artık yüksek sıcaklıkları görmek istemiyorum.
-Ekran kartını da yakın zamanda değiştirmek istiyorum tüm sistemi göz önüne alarak ne önerirsiniz?
-Anakartımın desteklediği^RAM'ler DDR2 ve 1200 MHz, 1066 MHz, 800 MHz, 667 MHz. Buna göre RAM'lerimi değiştirmemi önerir misiniz? Duruma göre 8 GB'ye çıkarmayı düşünebilirim.

Sorularımı cevaplarsanız ve tavsiyelerinizi yazarsanız memnun olurum.

Olabilecek en iyi parçaları söyleyebilirsiniz ona göre bütçemi artıracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
-Güç kaynaginiz +12V kanalından 324W veriyor, yeterli olacaktır.
-O.C değilse işlemci o da yeterli ama sorununuzun kaynağı farklı bir şey olabilir. Çoğu oyun için yeterli simdilik.
-Ekran kartı olarak Aliexpress üzerinden ucuza bir 750 Ti alınabilir.
-RAM minimum 6 olmalı, 8 olsa çok daha iyi olur PUBG vs. için.

O anakarta takılabilcek en iyi işlemciye zaten sahipsin. O sisteme GTX 750Tİ veya R7 260 sistem son derece cuk oturur. Ramleri de 8 GB'ye cıkarırsan gayet yeterli bir sistem olur. Psu'nun da yeterli olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı