Q9400 sistemde fanlar tekliyor ve sistem açılmıyor

zValiant

Kilopat
Yer
İzmir
RAM
8 GB Kingston DDR3 1333Mhz
SSD veya HDD modeli
2x 250GB SATA II HDD
Ekran kartı
Asus NVidia GeForce GT630 2GB
Anakart
MSI G41M-P33 Combo
İşlemci
Intel Core 2 Quad Q9400
Merhaba, sistemi açmaya çalıştığımda fanlar çalışıyor, 2-3 saniye sonra duruyor. Sonra bunu sürekli tekrarlıyor. Güç kaynağını değiştirmeyi denedim, RAM'leri silmeyi/tek kanal takmayı denedim, ekran kartını çıkartıp denedim, en son dış kasayı değiştirdim fakat sorun çözülmedi. Uzay montaj çalıştırdığımda sistem çalışıyor, sonra kasaya montajlıyorum öyle de çalışıyor fakat ertesi gün sorunu tekrarlıyor. Arada sırada sorun esnasında sistem açılıyor fakat oyunlarda ve genel kullanımda kasma, videolarda cızırtılı ses gibi sorunlar oluyor. Neden kaynaklı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun tamamen güç kaynağından kaynaklanıyor kabloları doğru montajladığına emin misin?
Evet güç kaynağıyla bir alakası yok doğru bağladığımdan eminim ve başka güç kaynağıyla da denedim.

Ve fanların yavaşladığı falan yok normal hızında dönüyor lütfen moderatörler başlığı değiştirmeden önce bi konuyu okuyun, kendi kafanıza göre başlığı değiştirmeyin.

Ayrıca sistem de kapanmıyor, hiç açılmıyor çünkü. Açıkken kapanma gibi bir durum da yok başlık tamamen hatalı.

Son düzenleme:
Evet güç kaynağıyla bir alakası yok doğru bağladığımdan eminim ve başka güç kaynağıyla da denedim.

Ve fanların yavaşladığı falan yok normal hızında dönüyor lütfen moderatörler başlığı değiştirmeden önce bi konuyu okuyun, kendi kafanıza göre başlığı değiştirmeyin.

Ayrıca sistem de kapanmıyor, hiç açılmıyor çünkü. Açıkken kapanma gibi bir durum da yok başlık tamamen hatalı.
Anakart üzerinde kısa devre olmuş olabilir bios pilini çıkartım 1 dakika bekleyin geri takıp deneyin.

Sorunu çözdünüz mü? Aynı sorun bende var
Arada sırada oluyor, arada sırada olmuyor. Şu 2-3 gündür normal. Sorun yaptıkça sistemi söküp güç kaynağını sök tak falan yapıyorum, düzeliyor. Sorun güç kaynağında değil onu örnek olarak verdim. İçini açıp bir iki parçayı sök tak yapınca düzeliyor bazen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00