Q9400 sisteme ekran kartı önerisi

LegendArrow07

Femtopat
Daha fazla  
Önce merhabalar, ben kendi PC özeliklerimin fotoğraflarını attım buraya. Bu sisteme uygun, darboğaz yapmayacak fiyat performans bir ekran kartı almak istiyorum. Lütfen yardım eder misiniz? Yanlış almak istemiyorum. Bütçem kısıtlı ayıptır söylemesi. Çok çalıştığım için bir miktar para biriktirdim. Dediğim gibi, buna uygun ekran kartı söyler misiniz?

Dosya Ekleri

• buda.png
    buda.png
    5,4 KB · Görüntüleme: 50
  • ekran kartı model.png
    ekran kartı model.png
    7,7 KB · Görüntüleme: 49
  • windows ram.png
    windows ram.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 46
  • wolt.jpg
    wolt.jpg
    11,8 KB · Görüntüleme: 42
OC yapma şansınız yoksa ki yok gibi gözüküyor. İşlemciye yük binen oyunlarda darboğaz yaşarsınız GTX 750 Ti ile fakat grafik ayarlamaları ile falan minimuma düşürürsünüz. İleride yeni sisteme geçerseniz de kullanırsınız. Düşük güç tüketimli ve iş gören bir grafik kartı GTX750 Ti.
Fakat güç kaynağınız pek güven vermiyor. 12V kanalından 8A veriyor sanırım, tam okunmuyor. 750 Ti'nin her ne kadar güç tüketimi az olsa da böyle güç kaynaklarına her gün kullandığınız sistemi emanet etmeyin. Tavsiyem gerekirse ekran kartından kısıp biraz daha iyi bir güç kaynağı alın. Sıkıntı yaşamayın.

OC yapma şansınız yoksa ki yok gibi gözüküyor. İşlemciye yük binen oyunlarda darboğaz yaşarsınız GTX 750 Ti ile fakat grafik ayarlamaları ile falan minimuma düşürürsünüz. İleride yeni sisteme geçerseniz de kullanırsınız. Düşük güç tüketimli ve iş gören bir grafik kartı GTX750 Ti.
Fakat güç kaynağınız pek güven vermiyor. 12V kanalından 8A veriyor sanırım, tam okunmuyor. 750 Ti'nin her ne kadar güç tüketimi az olsa da böyle güç kaynaklarına her gün kullandığınız sistemi emanet etmeyin. Tavsiyem gerekirse ekran kartından kısıp biraz daha iyi bir güç kaynağı alın. Sıkıntı yaşamayın.

12Vden 230W veriyor yazıyor hocam yeterli gibi PSU.

12Vden 230W veriyor yazıyor hocam yeterli gibi PSU.

3.3v &+5v&+12V = 230Watt Max yazıyor. Üstte de 12V hariç 135Watt max sanırım. Güç kaynağı kaç senelik belli değil, 12V kanalı 8A yani 96Watt. Zaten peak 300Watt yazıyor. Güç kaynağı sisteme elektriği veren bileşen. Olası bir sorunda biriktirdiği paraya yazık olma ihtimali var. Bazı şeyler risk kaldırmıyor. Karar mercii konu sahibi arkadaş.

3.3v &+5v&+12V = 230Watt Max yazıyor. Üstte de 12V hariç 135Watt Max sanırım. Güç kaynağı kaç senelik belli değil, 12V kanalı 8A yani 96Watt. Zaten peak 300Watt yazıyor. Güç kaynağı sisteme elektriği veren bileşen. Olası bir sorunda biriktirdiği paraya yazık olma ihtimali var. Bazı şeyler risk kaldırmıyor. Karar mercii konu sahibi arkadaş.

Peki hocam sana bir sorum daha olacak.

R7 240.
RX 460.
GTX 950.
HD7750.
R7 250.
HD5770
Bu ekran kartlarından hangisini önerirsin diyelim GTX 750 Ti PSU kaldırmadı hangisini önerirsin sana zahmet söyler misin.

750 Ti saydığın ekran kartları içinde dahi en düşük güç tüketen ekran kartlarından. Ben senin güvenliğin açısından dedim. Yoksa takıp çalıştıradabilirsin bilmiyorum sonucu ne olur? Fakat sadece bazı şeyler riske atmaya değmez olurda paran boşuna gitmesin diye söyledim.

750 Ti saydığın ekran kartları içinde dahi en düşük güç tüketen ekran kartlarından. Ben senin güvenliğin açısından dedim. Yoksa takıp çalıştıradabilirsin bilmiyorum sonucu ne olur? Fakat sadece bazı şeyler riske atmaya değmez olurda paran boşuna gitmesin diye söyledim.

Çok güzel anlatınız elinize sağlık bir sorum daha olacak bana önerebileceğiniz ucuz PSU var mıdır acaba yani kardeşim şu PSU alırsan GTX 750 Ti rahatlıkla çalıştırır riske bile girmezsin gibisinden.

Çok güzel anlatınız elinize sağlık bir sorum daha olacak bana önerebileceğiniz ucuz PSU var mıdır acaba yani kardeşim şu PSU alırsan GTX 750 Ti rahatlıkla çalıştırır riske bile girmezsin gibisinden.

Bütçeye göre değişir. 80Plus sertifikası olmasına dikkat et. Sıfır alacağım dersen: Sharkoon SHP650 V2 650 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Alabilirsin. Çok iyi değildir fakat kötü de değil senin işini çok rahat görür. O saydığın kartların hepsi ile kullanabilirsin.
İkinci el olarak da yine dediğim gibi 80Plus sertifikasına dikkat et. Uzak duracağın markalardan birkaçı Everest, Frisby, Gamepower, Gametech gibi markalar olsun. Bunlar pek kaliteli olmuyor. Sorun yaşatmayabilir fakat 30TL fark eder iyisi ile arasında ikinci elde. Xigmatek, Cooler Master, Corsair, FSP, High Power gibi markalara bakabilirsin. Sağlam olmasına dikkat et ürünün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı