Q9400 ve HD 7850 sistemde FPS düşüşü

Ali Berk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, oynayacağım oyuna göre güzel bir sistemim var fakat ne yazık ki darboğaz olduğu için acayip FPS düşüşleri yaşıyorum. Hiçbir rekabetçi oyun oynanmıyor.
İşlemcim: Quad Core Q9400.
Ekran kartı: AMD HD 7850.
RAM: 4 GB DDR 2 800 MHz.

Bu sistem ile CS:GO'da 100 FPS alıyorum, Ultra'ya alınca da 60'ın altına düşmüyor. Ancak DDR2 4 GB RAM oldugu için kullanım kapasitesi hemen doluyor, bir de bunun üstüne ekran kartım paylaşımlı olunca ve 2 GB RAM'i oraya paylaşınca FPS droptan hiçbir şey anlamıyorum. CS:GO mapi yükleme ekranı sadece 4-5 dakika sürüyor RAM'den. FPS alıyorum ama RAM %95'i geçince olmuyor. Bunun bir çözümü yok mu? Ben ekran kartım ile oynasam, yük oraya binse... Her şeyi denedim. Tüm çözünürlükler veya Ultra'ya alıp ekran kartını devreye sokma falan olmadı, anakartım 4 GB destekliyor en fazla, RAM de alamıyorum. Bakın bir SS atıyorum daha CS:GO menüdeyken bile RAM kullanımı bu şekilde, Chrome'a girince bile %50 oluyor.

d1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer oynadığınız oyun XP destekliyorsa bu parçaları Windows XP'de kullanmanızı öneririm. RAM kullanımınız çok düşük olacaktır. Ve eğer yapabiliyorsanız kesinlikle 8 GB yapmalısınız.

Arkadaşlar sistemi değiştirme şansım yok malasef daha yeni aldım. Arka plan uygulamalarının çoğu kapalı windows xp değilde 7'yi deneyebilirim bunun için ama daha keskin bir çözüm lazım overclock ile falan geçer mi acaba 4 gb max destekliyor anakartım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı