Q9400 ve R9380 darboğaz yapar mı?

Arkadaşlar elimde gördüğünüz gibi bu iki parça var ve biraz OC yapmayı düşünüyorum işlemciye, sizce darboğaz çok fazla olur mu?
Sistemim: ASUS P5G41T-LMX
R9 380 2G 256 Bit
Intel Core 2 Duo Q9400
4 GB Kingston 1333MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki abartılacak kadar olur mu Q9400'e OC yapmayı düşünüyorum ve 1080p de kullanacağım zaten.

Q9400 OC, ekran kartına underclock falan yapıp oyunlarda işlemciye yük bindiren ayarları kapatıp ekran kartına yük bindirenleri en sona açarsan belki bir nebze düşebilir fakat yine de olur hatta işlemci ağırlıklı oyunlarda takılmadan oynayamayabilirsin. O işlemcinin sınırı 750 Ti veya mümkünse RX 460 falan gibi kartlar denebilir veya GTX 760 vs.

Q9400 OC, ekran kartına underclock falan yapıp oyunlarda işlemciye yük bindiren ayarları kapatıp ekran kartına yük bindirenleri en sona açarsan belki bir nebze düşebilir fakat yine de olur hatta işlemci ağırlıklı oyunlarda takılmadan oynayamayabilirsin. O işlemcinin sınırı 750 Ti veya mümkünse RX 460 falan gibi kartlar denebilir veya GTX 760 vs.
Hocam r9 380 rx 460dan daha mı güçlü

GTX 960-1050 Ti ayarı performansı var diye biliyorum R9 380'in ama pek iyi bir kart değil. 960 veya 1050 Ti daha mantıklı benzer fiyatta ise. Q9400 ise RX 460'a veya biraz daha zorlasan GTX 760 falan ancak yeter.
Evet RX 560'dan da güçlü 570'e yakın.
Hocam 550tlye buldum diye aldım. Aşırı darboğaz olur mu peki? İşlemciyi yükselteyim desem anakartıda değiştirmem lazım.

Hocam 550TL'ye buldum diye aldım. Aşırı darboğaz olur mu peki? İşlemciyi yükselteyim desem anakartıda değiştirmem lazım.

Ekran kartınız iyi ama dediğiniz gibi Core 2 Quad serisinin hepsi darboğaz yapacaktır o ekran kartına alabilirseniz 0 alamazsanız 2.el bir sistem işlemci anakart RAM şeklinde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı