Q9500 Ve Strix GTX 960 Oyun Testleri

Q9550 ile GTX 960 darboğaz sorunu yaşıyordu. İşlemciyi 2.83 Ghz'den, 3.36 Ghz'e çıkarsam bile tam olarak önüne geçemedim. Windows 10 çıkana kadar bu durum böyleydi. :) Şu anda sistem gayet sorunsuz, rahat bir şekilde oyun oynatıyor. Ben daha oyunu oynamayazken test yapmam imkansızdı. Windows 10 sayesinde oyunu hem oynayıp, hemde video bile çekebiliyorum. :) Bu işletim sistemi tam bir ilaç. :) Beni geçici olarak işlemci almaktan kurtardı. Şu anda idare ediyor en azından.
Fazla uzatmadan testlere geçeyim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sistemim;
  • İntel Core 2 Quad Q9550 2.83 Ghz (O.C ile 3.36 Ghz)
  • Zalman CNPS9500 CPU Fan
  • 4+4=8 GB 1333 Mhz Dual Channel Kıngston Ram
  • Asus P5G41T-M LX Anakart
  • Asus Strix GTX 960 2 GB
  • 2 TB WD Green HDD
  • Cooler Master GX 650 PSU
  • Aero Cool Xpredator
  • Samsung S19B150 Monıtor
  • Windows 10 PRO X64
Not: Testler Shadow Play ile kaydedildi.

Test etmemi istediğiniz oyun varsa lütfen söyleyin. Benimde imkanım var ise elbette test edebilirim. :)

@Kadir1299 Evet benzer sistemlere sahibiz. Yol gitme sorunu Windows 8.1 kullanırken oluyordu. Özellikle ''Self Radio'' açtığım zaman, araçla biraz hızlandığım zaman binalar ve yollar kayboluyordu. Bu yüzden işlemci ve anakart alacaktım ama ne olur ne olmaz diye Windows 10'u beklemeye karar verdim. Beklediğime de deydi. Windows 10 kurtardı beni bu dertten. Çekirdekler DX12 sayesinde yaptığım O.C'luğu eşit dağıtıyor. Tek çekirdekte kalmıyor tüm yük. Bence bana kalırsa senin sorunun anakart. Anakartın DX12'nin yapmak istediklerine izin veremiyor. Bu nedenle yaptığın O.C, tek çekirdek üzerinden tüm yükü kaldırmaya çalışıyor. Ve başaramıyor. Çünkü çok benzer sistemlere sahibiz. Sadece anakart farklı. Gıgabayte ve Asus farkı diye düşünüyorum. Senin anakartın gerçekten benimkinden çok üstün olması gerekiyor. :) Üzerindeki özellikler çok dikkatimi çekti. Güzel de O.C potansiyeli var. Ben bu anakart ile stabil olarak en son 3.35 Ghz yapabildim. Üzerindeki malzeme kalitesi diye düşünüyorum veya G41 yonga seti daha başarılı bu konuda. Bilemem. :) Bir sorun olduğu belli.
Bunlar sadece tahmin. Elimden tahmin etmek gelir. :)
Güç kaynağın ne bu arada?

Güç kaynağı: Corsair VS650.

Anakart kesinlikle Windows 10 ile uyumlu değil, bu ve bunun gibi sorunlar bu nedenden kaynaklıdır. UEFI yada başka bir problemden dolayı eski anakartlarla tam uyumlu çalışmıyor.
Diğer yandan Windows 7'de texturelerin geç yüklenmesi ile ilgili olsun ya da herhangi bir kasma problemi olsun (Gtx 750 ti 2gb olmasına rağmen) hiçbir soruna rastlamadım. "Self radio" açsam da, görev yöneticisinden önceliği "High" olarak ayarlamasam da hiçbir problem yok Windows 7'de.
Windows 7 64bit işletim sistemine döneceğim.

Ona bakarsak benim anakartımda Windows 7 uyumlu ve UEFİ felen yok. Ben onu demek istemedim. Sen zaten Windows 7'ye de geçsen sorunun düzelmiyecek, daha artacak. Bu işlemci 960'a yetisemiyor olay bu. Windows 10 bende sana göre daha iyi O.C sonucu doğurmuş olay bu sadece. Sakın Windows 7'ye geçmek gibi hata yapma. Daha kötü sonuçlar göreceksin inan bana. İçin rahat etmiyecekse dene gör. :)

Alakası yok kardeşim. Windows 7'ye geçtim ve hiçbir problem yok. Ne texture kaplama problemi ne de kasma, yağ gibi akıyor oyun. Üstüne bir de MSAA x4'e aldım. 40-50 fps arası sorunsuz oynuyorum. Windows 10'u kötülemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Diğer oyunlarda Crysis 3 olsun, Far Cry 4 olsun Windows 10'da hiçbir problem yok. Uygulamalarda da çok hızlı memnunum. Sadece GTA 5'de problem.

@Enes Doğan
Tekrar Windows 10'a dönüş yaptım. "Texture"ler'in geç yüklenmesinin sebebini buldum. Görev yöneticisinden sadece GTA5.exe'nin (GTAVLauncher.exe değil) işlem önceliğini "Yüksek" olarak ayarlayınca hiçbir problem kalmıyor. (Görev Yöneticisi - Ayrıntılar Kısmında) Hatta F16 ile şehre yakın uçuşlar yaptım uzun süreli, araçla hızlı giderken de herhangi bir problem yok. İşlem önceliğini "Normal"e alınca aynı sorun tekrar başlıyor.
Ayarlar şöyle: (Advanced Graphics kapalı.)
GTA5_2015_09_17_02_29_24_041.png
GTA5_2015_09_17_02_29_32_415.png
GTA5_2015_09_17_02_29_37_868.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı