Merhabalar, sisteminize macOS kurulablir gibi ama Catalina gibi sürümlerde stabilize azalacağı için El Capitan sürümünden fazlasını kurmanızı önermem. Aşağıda detaylı bir şekilde desteklenen veya desteklenmeyen şekilde donanımları belirttim.
İşlemci: İşlemci destekleniyor ama El Capitan sürümünden fazlasını kurarsanız çok stabil olacağını sanmıyorum. Zaten bu işlemci ile Xcode gibi şeyler kullanacaksanız işlemcinizi değiştirmenizi öneririm çünkü pek yeterli olacağını sanmıyorum.
RAM: 6 GB RAM macOS kurulumu için gayet yeterli olacaktır.
Ekran kartı: Ekran kartı destekleniyor gibi gözüküyor ama sonradan ekran kartını tanıtmak gerekebilir. Bunun dışında El Capitan sürümlerinde uyumlu gibi duruyor.
SSD: SSD'nin modelini belirtmenizde fayda var çünkü bazı SSD modelleri desteklenmediğinden dolayı macOS kurulumu yapılamayabiliyor.
HDD: SSD gibi aynı şekilde modelini belirtmenizde fayda var.
Kısacası sisteminize maksimum El Capitan kurmanızı öneririm. Bunun dışında daha üst sürümler stabil olmayacaktır. Technopat'da El Capitan için imajıımız olmadığından dolayı kendiniz bir imaj oluşturmanız gerekebilir. İnternette birçok rehber var ama benim önerim "Dortania OpenCore Install Guide" bu rehberi kullanmanız olacaktır. Bunun dışında Wi-Fi ve ethernet kartının modelini "AIDA64 Extreme" programı ile kontrol edin ve buraya yazın çünkü bazı internet ile alakalı olan donanımlar macOS'te desteklenmiyor. Önyükleyici olarak kullanabilirseniz OpenCore olmaz ise Clover öneririm.