Q9550 CPU overclock olmuyor

Bir garip yolcu

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 4GB DDR3 1666MHz, Elixser 2GB DDR3 1333MHz
Ekran kartı
GTX 750 2GB GDDR5
Anakart
MSI G41 M P23
İşlemci
Q9550
Öncelikle hepinize merhaba, sorum şu şekilde 2 gün önce bilgisayarıma yükseltme amaçlı bir işlemci aldım Q9550 2.83GHz. Sorun şu ki işlemciye 2.89GHz'e kadar voltaj vermeden overclock oluyor fakat fakat daha sonraki hızlarda voltaj versem bile açılmıyor, kendini resetliyor. Önceki işlemcim Intel Pentium E6700 3.20GHz bu işlemci ile 4GHz'e kadar voltaj vererek overclock oluyordu, peki bunda neden olmuyor? Sebebi nedir?
Anakart: MSI G41 MP23.
RAM: 4+2 GB DDR3.
Ekran kartı: GTX 750 2 GB GDDR5.
Hem ekran kartlı hem de ekran kartsız denedim.
RAM'lar 1200MHz'nin üstüne çıkarmadan overclock yapıyorum.

Ram çarpanını düşürüyor musunuz? Anakartınız 1066 Mhz destekliyor onun üzerine çıktığınızda açılmaması normaldir.Bu dediklerime ek olarak PCI express hızını 100 den 102 ye çıkartabilirsiniz.

RAM çarpanını düşürüyor musunuz? Anakartınız 1066 MHz destekliyor onun üzerine çıktığınızda açılmaması normaldir. Bu dediklerime ek olarak PCI Express hızını 100'den 102'ye çıkartabilirsiniz.

Anakartım DDR3 1333MHz'ye kadar destekliyor RAM'lere gelecek olursak 1 e1.50 oranında tutaraktan düşük frekansta çalışıyor. PCI Express'i 105'e çekrekten çok az daha overclock oldu daha üstünde kapanıyor bu bilgiyide başka bir forumda görüp denedim. İşlemciye güç de versem aynı şekil CPU da ısınmıyor boşta anlamsız şekilde 9 derecede çalışıyor bundan önceki Intel Pentium E6700 de 22 dereceyidi. CPU fanı stok degil.

Anakartım DDR3 1333MHz'ye kadar destekliyor RAM'lere gelecek olursak 1 e1.50 oranında tutaraktan düşük frekansta çalışıyor. PCI Express'i 105'e çekrekten çok az daha overclock oldu daha üstünde kapanıyor bu bilgiyide başka bir forumda görüp denedim. İşlemciye güç de versem aynı şekil CPU da ısınmıyor boşta anlamsız şekilde 9 derecede çalışıyor bundan önceki Intel Pentium E6700 de 22 dereceyidi. CPU fanı stok degil.
Overclock desteği ayrı bir şey. Sizin anakartınız 1066 desteği mevcut ancak OC yaparak 1333Mhz hızlarına çıkabilirsiniz bu stabil kullanacağınız anlamına gelmiyor. PCI Express hızını çok yüksetmenizi tavsiye etmiyorum sıkıntıya yol açacaktır.

Overclock desteği ayrı bir şey. Sizin anakartınız 1066 desteği mevcut ancak OC yaparak 1333MHz hızlarına çıkabilirsiniz bu stabil kullanacağınız anlamına gelmiyor. PCI Express hızını çok yüksetmenizi tavsiye etmiyorum sıkıntıya yol açacaktır.

Şu an RAM'in hızı 1400 küsur MHz de çalışıyor ve bir sıkıntı yok fakat daha yüksek frekanslara çıkmak istedigimde RAM'in hızınıda düşürsem de işlemci overclock olmuyor voltaj vesaire hepsini denedim. RAM'im 1666MHz'lik Kingston RAM'ler. Specification G41M-P23

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı