Q9550 E5450 ile değiştirilmeli mi?

Nicat Özdemir

Hectopat
Yer
Azerbaycan Bakı
Anakart
Asus P5QD Turbo
Merhaba iyi akşamlar sistemde bulunan Q9550'yi E5450'e değişmeye değer mi? 5-10 FPS fark eder mi? GTA 5 de yazın Q9550 stok fanla çok ısındığından performans düşüklüğü yaşatıyor ayrıyeten 95W TDP ile 2.83 GHz hız sunuyor E5450 ise daha az TDP ile 3.0 GHz hız sunuyor stok fanla E5450 iş görür mü?

Stok fan ile sıkıntı olabilir de Q9550'nin rakibi E5440 olduğundan E5450'ye geçmek ve üstüne soğutucu aldıktan sonra OC yapmak çok daha iyi bir seçenek. Fakat şöyle de bir durum var, P5QD Turbo anakart için modlu BIOS bulup kurmanız gerek. Anakartınız çok iyi bir anakart, bende de var hatta :) OC konusunda en iyi anakartlardan bir tanesidir, o yüzden soğutucu da alıp OC yapmanızı bile tavsiye ediyorum. Ekran kartı kullanım oranlarına göre 5 10 FPS fark edebilir.

Merhaba iyi akşamlar sistemde bulunan Q9550'yi E5450'e değişmeye değer mi? 5-10 FPS fark eder mi? GTA 5 de yazın Q9550 stok fanla çok ısındığından performans düşüklüğü yaşatıyor ayrıyeten 95W TDP ile 2.83 GHz hız sunuyor E5450 ise daha az TDP ile 3.0 GHz hız sunuyor stok fanla E5450 iş görür mü?

Oyunda oyuna göre değişir 3,4 veya 5 FPS kazancın olabilir. Bence almak mantıklı ancak overclock yaparsan tadından yenmez. TDP olarak Q9550 göre daha az ısınır ama önerim F/P kule tipi soğutucu olacaktır. Yazılımsal olarak Xeon modlama ve biraz da overclock şahane olacaktır.

Stok fan ile sıkıntı olabilir de Q9550'nin rakibi E5440 olduğundan E5450'ye geçmek ve üstüne soğutucu aldıktan sonra OC yapmak çok daha iyi bir seçenek. Fakat şöyle de bir durum var, P5QD Turbo anakart için modlu BIOS bulup kurmanız gerek. Anakartınız çok iyi bir anakart, bende de var hatta :) OC konusunda en iyi anakartlardan bir tanesidir, o yüzden soğutucu da alıp OC yapmanızı bile tavsiye ediyorum. Ekran kartı kullanım oranlarına göre 5 10 FPS fark edebilir.
Modlu bios dosyası hazırda var. Açıkçası psu dandik olduğundan overclock işine fazla girmek istemedim. Zaten overclock bile olmadan gelen fatura biraz can yakıyor :)

Modlu BIOS dosyası hazırda var. Açıkçası PSU dandik olduğundan overclock işine fazla girmek istemedim. Zaten overclock bile olmadan gelen fatura biraz can yakıyor :)

Doğrudur, faturalar cep yakar.
Modlu BIOS dosyanız varsa mükemmel.
O zaman size kolay gelsin. 🙂

Bu arada E5450'ü aldınız mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı